Θλιβερά επεισόδια στο ΟΑΚΑ πριν τον αγώνα ΑΕΚ-Αγιαξ

Με βαρύτατη τιμωρία απειλείται η Ένωση. Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα έκτροπα
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 06:00
UPD:08:20
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ MATTHAIOS
A- A A+

Τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου, πριν την έναρξη του αγώνα ΑΕΚ-Αγιαξ, για την 5η αγωνιστική του Champions League, «σημάδεψαν» με τον πιο αρνητικό τρόπο την αναμέτρηση που βρήκε νικητές τους Ολλανδούς με 2-0.

Για περίπου 15 λεπτά έπεσε άγριο ξύλο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να επέμβουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα, φίλαθλοι της ολλανδικής ομάδας είχαν πρωταγωνιστήσει σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Πολεμικό ήταν το σκηνικό στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς οι οπαδοί και των δύο ομάδων επιδόθηκαν σε ανταλλαγή φωτοβολίδων και κροτίδων, κάποιοι «εκτόξευσαν» και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μάχες σώμα με σώμα.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλλαν στην εξέδρα όπου βρίσκονταν οι οπαδοί του «Αίαντα», με αποτέλεσμα να κορυφωθούν οι συγκρούσεις. Για περίπου 15 λεπτά έπεσε πολύ ξύλο στην κερκίδα των φίλων του Αγιαξ.

Το σκηνικό... πολέμου είχε ξεκινήσει νωρίτερα, με το κέντρο της Αθήνας να ζει στιγμές χάους. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και άγριο κυνηγητό στους δρόμους ήταν το αποτέλεσμα, μετά τις συγκρούσεις που ξεκίνησαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς του Άγιαξ.

Η ένταση ήταν μεγάλη στα μαγαζιά της περιοχής, έγιναν πολλές ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ωστόσο, η αστυνομία κατάφερε να περιορίσει τους ταραξίες, οι οποίοι μπήκαν τελικά στα πούλμαν που θα τους μετέφεραν στο ΟΑΚΑ. Εκεί,  συνέχισαν τις προκλήσεις με αποτέλεσμα να συγκρουστούν ξανά με τα ΜΑΤ, αλλά και με οπαδούς της Ένωσης.

            Τον γύρο του κόσμου τα επεισόδια

Όπως ήταν αναμενόμενο οι θλιβερές εικόνες πριν την αναμέτρηση του ευρωπαϊκού αγώνα μεταξύ της ΑΕΚ και του Άγιαξ έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Τα ξένα ΜΜΕ μετέδωσαν το σκηνικό πολέμου που στήθηκε στο ΟΑΚΑ, με φωτογραφίες από ματωμένους οπαδούς, καπνούς από φωτιές και σπασμένα καθίσματα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο γνώρισε έναν ακόμη διεθνή διασυρμό, με την Ενωση να κινδυνεύει πλέον, με βαρύτατη τιμωρία από την UEFA για τα όσα έγιναν στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ιδιαίτερα ο βρετανικός Τύπος ασχολήθηκε εκτενώς με τα επεισόδια. Στις ηλεκτρονικές τους εκδόσεις, η Mail, η Independent και η Sun παραθέτουν πολλές φωτογραφίες με ματωμένους οπαδούς και από τις φωτιές στις κερκίδες, ενώ ανάλογη ήταν και η προβολή των επεισοδίων από τον Τύπο της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Ολλανδίας και το ESPN.

 

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις