Champions League: «Εθισμένη» στις ήττες η ΑΕΚ

Στους «16» ο Άγιαξ μετά το 2-0 επί της Ένωσης, που αποκλείστηκε και από το Europa League
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 06:01
UPD:14:46
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ VOLITAKIS
A- A A+

Το εφιαλτικό ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ συνεχίστηκε το βράδυ της Τρίτης με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. 

Εκτός από τα θλιβερά έκτροπα που σημειώθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου και που «σημάδεψαν» την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του 5ου ομίλου του Champions League, η Ένωση γνώρισε την 5η σερί ήττα της στη διοργάνωση, με 0-2 από τον Άγιαξ και μία στροφή πριν το φινάλε αποκλείστηκε μαθηματικά και από το Europa League.

Πέντε λεπτά στο δεύτερο μέρος ήταν αρκετά για τον Άγιαξ να πετύχει δύο γκολ και να «σφραγίσει» την πρόκρισή του στην φάση των νοκ άουτ αγώνων του Champions League.

Όπως συνέβη και στο Άμστερνταμ, στην πρεμιέρα των ομίλων, έτσι και το βράδυ της Τρίτης (27/11) στο ΟΑΚΑ, ο Άγιαξ πλήγωσε την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε και τα δύο τέρματα της νίκης έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντούσαν Τάντιτς.

Η ΑΕΚ πιέστηκε πάρα πολύ στο πρώτο μέρος, χωρίς, ωστόσο, να χαθεί η κλασική ευκαιρία από τους φιλοξενούμενους. Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε να ελέγχει το ματς, όπως είχε κάνει και με την Μπάγερν, ένα «νεκρό» πεντάλεπτο ήταν αρκετό για να της στοιχίσει άλλη μία ήττα στη διοργάνωση.

Στο 68’ ο Άλεφ έκανε το φάουλ στη γωνία της μεγάλης περιοχής, το οποίο εκτέλεσε ο Σένε με τον Λιβάια εντελώς αψυχολόγητο να βάζει το χέρι του στην πορεία της μπάλας και το διαιτητή, Όλιβερ, να δείχνει το πέναλτι και την 2η κίτρινη στον Κροάτη επιθετικό. 

Ο Τάντιτς ήταν εύστοχος κι έβαλε μπροστά στο σκορ τον Αγιαξ. Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι ο Μάρκο Λιβάια έκανε χθες βράδυ (27/11) ντεμπούτο στο Champions League, μετά την αποβολή του στον επαναληπτικό αγώνα των play offs με την Βίντι, η οποία του είχε «κοστίσει» 4 αγωνιστικές! 

Το σοκ για την ήδη λαβωμένη ψυχολογικά από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλο και στο 72’ οι Ολλανδοί βγήκαν στην κόντρα, ο Χούντελαρ έδωσε την ασίστ στον Τάντιτς που σε κενή εστία πέτυχε το 0-2 «καθαρίζοντας» το ματς…

Το τελευταίο σφύριγμα του Μάικλ Όλιβερ βρήκε τους Ολλανδούς να πανηγυρίζουν, τους οπαδούς της ΑΕΚ να γιουχάρουν αλλά και να προβληματίζονται καθώς είναι πολύ πιθανό μετά τα όσα συνέβησαν να αργήσουν πάρα πολύ να ξαναδούν την αγαπημένη τους ομάδα σε ευρωπαϊκό ματς.

Να σημειωθεί ότι η πρωταθλήτρια Ελλάδας είχε τιμωρηθεί με αναστολή για πολύ πιο ασήμαντα περιστατικά και, πλέον, βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ βαριά τιμωρία!

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις