Υπόθεση Κασόγκι: Η τουρκική αστυνομία ερευνά βίλα στη Γιάλοβα

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 12:21
UPD:12:32
REUTERS/DOGAN NEWS AGENCY
A- A A+

Έρευνες σε βίλα στη βορειοδυτική επαρχία Γιάλοβα πραγματοποιεί η τουρκική αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ειδικότερα, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η έρευνα διεξάγεται σε βίλα η οποία βρίσκεται στο χωριό Σαμανλί. Το Reuters είχε επίσης μεταδώσει τον προηγούμενο μήνα ότι οι έρευνες των τουρκικών αρχών για τη σορό του Κασόγκι είχαν επεκταθεί στη Γιάλοβα και σε δασική περιοχή στα προάστια της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι, επικριτής του βασιλείου και αρθρογράφος της Washington Post βρήκε τραγικό θάνατο στις 2 Οκτωβρίου, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου είχε πάει για να πάρει απαραίτητα έγγραφα για να παντρευτεί την Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του. Η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Αν και όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι επρόκειτο για οργανωμένο έγκλημα, το Ριάντ το αρνείτο αρχικά έως ότου αναγκάστηκε να το παραδεχτεί και να καταδικάσει εν τέλει όσους φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση, αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή παγκοσμίως. Εκτός από τη Γερμανία και τη Δανία ωστόσο, οι περισσότερες χώρες συνεχίζουν το προμηθεύουν με όπλα το Ριάντ.

Κύριος υποστηρικτής του Σαουδάραβα πρίγκιπα, αρνούμενος να δεχτεί το πόρισμα της CIA σχετικά με την εμπλοκή του Σαλμάν στη δολοφονία του Κασόγκι, είναι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.  

Η στάση του αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ, με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο να τον κατηγορούν ευθέως πλέον ότι ψεύδεται. «Πιστεύω ότι ο πρόεδρος δεν είναι ειλικρινής απέναντι στον αμερικανικό λαό», δήλωσε την Κυριακή ο βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ επισημαίνοντας ότι ήταν λάθος του Τραμπ να υποστηρίξει ότι η CIA δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το αν ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του αντιφρονούντα δημοσιογράφου.

naftemporiki.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή