Υπόθεση Κασόγκι: Έρευνα της Βουλής για τις σχέσεις Τραμπ - Ριάντ

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 00:02
UPD:00:05
REUTERS/OSMAN ORSAL
A- A A+

Έρευνα για την «απάντηση» του Ντόναλντ Τραμπ στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι αναμένεται να ξεκινήσει η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία μετά τις πρόσφατες εκλογές τελεί υπό τον έλεγχο των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με τον επερχόμενο πρόεδρο της Επιτροπής, Άνταμ Σιφ, θα εξεταστούν διεξοδικά οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με το Ριάντ, αλλά και η απάντηση του Λευκού Οίκου στην εκτέλεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστούν οι εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με τον θάνατο του Κασόγκι, όπως επίσης και για τον πόλεμο στην Υεμένη, τη σταθερότητα της βασιλικής οικογένεια των Σαλμάν, αλλά και τη μεταχείριση του αραβικού Βασιλείου ως προς τους επικριτές και τον Τύπο.

«Φυσικά θα εμβαθύνουμε περαιτέρω στη δολοφονία του Κασόγκι. Σίγουρα θέλουμε να εξετάσουμε τι γνωρίζουν οι υπηρεσίες πληροφοριών σχετικά με τη δολοφονία» τόνισε ο βουλευτής των Δημοκρατικών, μιλώντας στην εφημερίδα Washington Post.

Όπως τόνισε, μάλιστα, η επιτροπή Πληροφοριών θα θέσει στο μικροσκόπιο τα ευρήματα της CIA, όπως επίσης και το αν η προσωπική οικονομική σχέση του Τραμπ με τους Σαουδάραβες επηρεάζει την «απάντησή» του ως πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Υπάρχει μια σειρά ενδεχόμενων οικονομικών συγκρούσεων συμφερόντων και προβλημάτων, τα οποία το Κογκρέσο θα χρειαστεί να διαλευκάνει» σημείωσε με νόημα.

«Εάν οι ξένες επενδύσεις στις επιχειρήσεις του Τραμπ καθοδηγούν την αμερικανική πολιτική με τρόπο που είναι αντίθετος προς τα συμφέροντα της χώρας, πρέπει να το βρούμε» κατέληξε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή