Ριάντ: Μας κήρυξαν ενόχους, χωρίς αποδείξεις

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 16:38
UPD:16:40
REUTERS/FAISAL AL NASSER

 Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Αλ Τζουμπέιρ, δηλώνει απογοητευμένος για το γεγονός ότι «η Σαουδική Αραβία κηρύχθηκε ένοχη, χωρίς οι άνθρωποι να αναζητήσουν αποδείξεις, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα». 

A- A A+

Την ώρα που οι αποκαλύψεις για το μαρτύριο και τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι συνεχίζονται, το Ριάντ εκφράζει το... παράπονό του. Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Αλ Τζουμπέιρ, δηλώνει απογοητευμένος για το γεγονός ότι «η Σαουδική Αραβία κηρύχθηκε ένοχη, χωρίς οι άνθρωποι να αναζητήσουν αποδείξεις, χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα». 

Όπως αναφέρει αυτό έγινε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζεται. «Έχουμε δει διαρροές στα μέσα από την Τουρκία και κρατικά ελεγχόμενες οντότητες του Κατάρ, που είναι δυσφημιστικές για το βασίλειο και βλέπουμε πολλές ευθείες κατηγορίες κατά του βασιλείου των Σαούντ, αλλά δεν είναι αληθείς» υποστήριξε. 

Επανέλαβε δε το σχόλιο που είχε κάνει και στις 2 Οκτωβρίου για τη δολοφονία Κασόγκι στο σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης, κάνοντας λόγο για «θλιβερό ατύχημα» και δεσμεύθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Όπως είπε η έρευνα των σαουδαραβικών αρχών συνεχίζεται και το βασίλειο θα ήθελε να δει περισσότερη συνεργασία με την Τουρκία. «Έχουμε ζητήσει από την Τουρκία να παράσχει αποδείξεις και περιμένουμε ακόμη για αυτές» τόνισε. 

«Κάθε Σαουδάραβας είναι σοκαρισμένος και εξοργισμένος από αυτό το έγκλημα» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας ότι δεν δόθηκε εντολή για αυτό. «Ήταν μία κατάχρηση εξουσίας και κάθε Σαουδάραβας θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη» είπε. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή