EQC: Δυναμική είσοδος στα ηλεκτρικά

Η EQC αποτελεί το πρώτο σταθερό βήμα της Mercedes-Benz στην κατηγορία
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 08:07
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Ήταν το 2016, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα μάρκα προϊόντων και τεχνολογίας EQ. Τρία χρόνια μετά, στα μέσα του 2019, η EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της νέας μάρκας EQ, θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του κόσμου. Η EQC, ως το πρώτο μέλος της οικογένειας EQ, διαθέτει όλες εκείνες τις σχεδιαστικές και χρωματικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της, με τον απλό, ξεκάθαρο σχεδιασμό και τον χαρακτηριστικό συνδυασμό χρωμάτων, η EQC έχει μία πρωτοποριακή avant-garde ηλεκτρική εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που η Mercedes-Benz ονομάζει «Progressive Luxury - Προοδευτική Πολυτέλεια».

Η EQC διαθέτει ένα νέο σύστημα κίνησης με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα, οι οποίοι και της δίνουν τα χαρακτηριστικά ενός τετρακίνητου μοντέλου. Οι επιδόσεις της είναι ιδιαίτερα δυναμικές -η τελική ανέρχεται στα 180 χλμ./ώρα, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 5,1 δευτερόλεπτα- και αποδίδει 300 kW, ενώ με κατάλληλη οδηγική στρατηγική επιτρέπει αυτονομία άνω των 450 χιλιομέτρων σύμφωνα με την οδηγία NEDC (προσωρινό σχήμα). Για να επιτευχθεί μείωση στην κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα αύξηση των δυναμικών χαρακτηριστικών, οι ηλεκτροκινητήρες έχουν ρυθμιστεί διαφορετικά: ο μπροστινός είναι βελτιστοποιημένος για την καλύτερη δυνατή απόδοση στο εύρος των χαμηλών έως μεσαίων φορτίων, ενώ ο οπίσθιος καθορίζει τον δυναμισμό. Μαζί παράγουν 300 kW και μέγιστη ροπή 765 Nm. Η μπαταρία ιόντων λιθίου που τροφοδοτεί το όχημα με ενέργεια, έχει χωρητικότητα 80 kWh (NEDC).

Η EQC υποστηρίζει τον οδηγό με πέντε προγράμματα οδήγησης, καθένα με διαφορετικά χαρακτηριστικά: Comfort, Eco, Max Range, Sport και ένα ατομικά προσαρμόσιμο πρόγραμμα.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή