Ποσό ρεκόρ για τη Χρυσή Σφαίρα της Μέριλιν Μονρόε

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018 11:05
A- A A+

Έναντι του ποσού-ρεκόρ των 250.000 δολαρίων πωλήθηκε η Χρυσή Σφαίρα της Μέριλιν Μονρόε στη δημοπρασία Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας.

Το αγαλματίδιο που έλαβε το 1961 η Αμερικανίδα σταρ, το βραβείο αγαπημένης ηθοποιού του παγκόσμιου κινηματογράφου (World Film Favorite Female) από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλυγουντ έγραψε ιστορία ως η Χρυσή Σφαίρα, πωλήθηκε σε δημοπρασία με το υψηλότερο τίμημα, ενώ, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο των βραβείων Χρυσές Σφαίρες, απονεμήθηκε στη Μονρόε το 1962.

Η μαύρη διθέσια Ford Thunderbird του 1956, που είχε, επίσης, στην κατοχή της η Μονρόε, βγήκε στο σφυρί πρώτη φορά και πωλήθηκε έναντι 490.000 δολαρίων στη δημοπρασία Icons & Idols: Hollywood, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η Μέριλιν Μονρόε είχε φωτογραφηθεί να οδηγεί το αυτοκίνητο αυτό με το σύζυγό της, το θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ, λίγο μετά το γάμο τους, το 1956. Η ηθοποιός είχε το αυτοκίνητο αυτό έξι χρόνια, έως λίγο πριν από το θάνατό της, το 1962.

Ο Ντάρεν Τζούλιεν, πρόεδρος της Julien’s Auctions, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο αμάξι δεν είναι μόνο «ένα κομμάτι της ιστορίας του αυτοκινήτου, αλλά κουβαλά τη γοητεία, το ρομαντισμό και την τραγική ιστορία ενός αληθινού θρύλου του Χόλυγουντ».

Το αντίγραφο του πρώτου τεύχους του Playboy, στο εξώφυλλο του οποίου εμφανίζεται η Μονρό και το οποίο φέρει την υπογραφή του εκδότη του, Χιου Χέφνερ, πωλήθηκε έναντι 32.000 δολαρίων, μαζί με μια σειρά από άλλα αντικείμενα της Αμερικανίδας ηθοποιού.

Προτεινόμενα για εσάς