Διαδηλωτής στη Γαλλία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 16:28
UPD:18:58
REUTERS/STEPHANE MAHE
A- A A+

Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε το Σάββατο στη Γαλλία, καθώς παρασύρθηκε από διερχόμενο Ι.Χ. αυτοκίνητο, σε κεντρική λεωφόρο στο διαμέρισμα του Σαβουά.

Από το πρωί, πάνω από 50.000 πολίτες, μέλη του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα», έχουν μπλοκάρει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της χώρας, αντιδρώντας στις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα, οι οποίες προσφάτως εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μακρόν.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι οργανώθηκαν έπειτα από κάλεσμα στα social media, πέραν των αυτοκινητοδρόμων, σκοπεύουν να αποκλείσουν τις επόμενες ημέρες αεροδρόμια και λιμάνια της γαλλικής επικράτειας.

Μάλιστα, παρά την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που προκαλούν, φέρεται να απολαμβάνουν της στήριξης της πλειοψηφίας των Γάλλων πολιτών.

EURONEWS

Ωστόσο, σε μπλόκο το οποίο είχε στηθεί στο διαμέρισμα του Σαβουά, μία οδηγός πανικοβλήθηκε όταν την περικύκλωσαν οι διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να επιταχύνει και να παρασύρει μία άτυχη γυναίκα.

Συνολικά, σ’ όλη τη χώρα, περίπου 16 άτομα τραυματίστηκαν από διάφορα τροχαία ατυχήματα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων, ενώ ένα άτομο στη βόρεια Γαλλία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή