Τιμή - ρεκόρ σε δημοπρασία για πίνακα εν ζωή καλλιτέχνη

90,3 εκατομμύρια δολάρια για έργο του Βρετανού Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 16:10
A- A A+

Το ρεκόρ του πιο ακριβοπληρωμένου πίνακα εν ζωή καλλιτέχνη κατέχει πλέον «Το πορτρέτο ενός καλλιτέχνη» (Pool with two figures) του Βρετανού Ντέιβιντ Χόκνεϊ. Σε δημοπρασία του Οίκου Christie’s πωλήθηκε έναντι 90,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας άντρας στέκεται στην άκρη της πισίνας και παρατηρεί έναν άλλο να κολυμπά προς το μέρος του. Ο άντρας έξω από την πισίνα απεικονίζει τον πρώην εραστή του Χόκνεϊ, Πίτερ Σλέσινγκερ. Το έργο χρονολογείται την περίοδο που έληξε η σχέση τους .

Όπως αναφέρει ο Άλεξ Ρότερ, εκπρόσωπος για έργα της σύγχρονης τέχνης του Οίκου Christie's: «Ο πίνακας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της σύγχρονης εποχής». Εκτός του ότι κοσμεί πολλά εξώφυλλα συλλογών με έργα του Χόκνι, ο πίνακας είναι ένα από τα έργα- «σύμβολα» του καλλιτέχνη, που παρουσιάστηκαν στην αναδρομική έκθεση του Βρετανού ζωγράφου το 2017, με αφορμή τα 80ά γενέθλιά του.

EURONEWS

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στο γλυπτό «Balloon Dog» του Τζεφ Κουνς, το οποίο είχε πωληθεί το 2013 έναντι 58, 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς