Νεκροί επτά «κυανόκρανοι» στο Κονγκό

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 23:32
UPD:23:39
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Τουλάχιστον επτά «κυανόκρανοι» σκοτώθηκαν και ακόμη 10 τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με παρα-στρατιωτικές ομάδες στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η χειρότερη έξαρση της επιδημίας του ιού Έμπολα.

«Έξι μέλη της ειρηνευτικής δύναμης από το Μαλάουι και ένα μέλος από την Τανζανία, σκοτώθηκαν την Τετάρτη στην περιοχή Μπενί, στο Βόρειο Κιβού» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντούρατζιτς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ακόμη ένα μέλος της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών, αγνοείται.

Οι «κυανόκρανοι» σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης, με στρατεύματα του Κονγκό, ενάντια σε αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Η ειρηνευτική αποστολή του ΟΗΕ απαρτίζεται από περίπου 17.000 άτομα, καθώς για περισσότερες από δύο δεκαετίες, η αφρικάνική χώρα αποτελεί «θέατρο» ληστειών και ένοπλων εξεγέρσεων.

Το Μπενί και τα γειτονικά χωριά πλήττονται το τελευταίο διάστημα, από την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού, ο οποίος προκαλείται από τον ιό Έμπολα.

Πρόκειται για το δεύτερο κύμα της επιδημίας, η οποία μαίνεται στο ανατολικό τμήμα του Κονγκό, και έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200 ανθρώπους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή