Η εξασθένηση Τραμπ και η αυξανόμενη οργή

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 11:13
REUTERS/Kevin Lamarque
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Του Τζέφρι Ντ. Σακς*

EPA

Ο Τζέφρι Ντ. Σακς

Το δράμα της προεδρίας Τραμπ έχει επικεντρωθεί στο αν ένας εξτρεμιστής πρόεδρος θα είναι σε θέση να ακολουθήσει μία ατζέντα ακραίας πολιτικής ενάντια στην επιθυμία της πλειονότητας των Αμερικανών. Μέχρι στιγμής η απάντηση είναι όχι, και οι ενδιάμεσες εκλογές καθιστούν το ενδεχόμενο αυτό λιγότερο πιθανό. Oι αυξανόμενες ωστόσο απογοητεύσεις τον ωθούν ψυχολογικά στα άκρα, με ενδεχόμενες οδυνηρές επιπτώσεις για την αμερικανική δημοκρατία και τον κόσμο.

Καμία από τις ακραίες πολιτικές ιδέες του Τραμπ δεν έτυχε δημόσιας στήριξης. Η κοινή γνώμη αντιτάχθηκε στην περσινή μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις που υποστήριζαν οι Ρεπουμπλικάνοι, στις προσπάθειες του Τραμπ να καταργήσει τον νόμο για την υγειονομική περίθαλψη (Obamacare), την πρόταση για τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, την απόφαση για απόσυρση από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και την επιβολή αυξημένων δασμών στην Κίνα, στην Ευρώπη και άλλους.

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

* Ο κ. Sachs είναι καθηγητής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και καθηγητής Πολιτικής Υγείας και Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και του Δικτύου των Ηνωμένων Εθνών για Λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή