Στο στόχαστρο του Τραμπ ο Μακρόν - Κανένα σχόλιο απαντά το Παρίσι

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 16:50
UPD:19:22
REUTERS/KEVIN LAMARQUE
A- A A+

Βολές κατά του Γάλλου ομολόγου του εκτόξευσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο το εμπόριο, αλλά και τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν περί «ευρωπαϊκού στρατού».

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, o κ. Τραμπ ανέφερε ότι «ο Μακρόν προτείνει τη δημιουργία στρατού για προστασία της Ευρώπης από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία. Αλλά ήταν η Γερμανία εκείνη που ξεκίνησε τους Παγκοσμίους Πολέμους». Είπε επίσης ότι στο Παρίσι άρχισαν να μαθαίνουν γερμανικά προτού έρθει αμερικανική βοήθεια στη Γαλλία και στάθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το εμπόριο, ο κ. Τραμπ υπογράμμισε ότι η Γαλλία παράγει εξαιρετικό κρασί. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, το πρόβλημα είναι πως το Παρίσι καθιστά δύσκολο στην Ουάσιγκτον να πουλήσει τα δικά της κρασιά στη Γαλλία, καθώς έχει επιβάλει υψηλούς δασμούς, ενώ αντιθέτως οι ΗΠΑ διευκολύνουν τις εισαγωγές γαλλικών κρασιών.

Καταλόγισε, δε, στον κ. Μακρόν ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα, καθώς δεν απολαμβάνει υψηλής δημοτικότητας, την ίδια στιγμή που η ανεργία στη Γαλλία φτάνει το 10%. 

Ο κ. Τραμπ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει πιο εθνικιστική χώρα από την Γαλλία», ζητώντας «να ξαναγίνει μεγάλη».

Το γραφείο του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως δεν θα κάνει κανένα σχόλιο.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή