Φαντάσου… με το βλέμμα στραμμένο ψηλά… το νέο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου!

Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 10:20
A- A A+

Το Εθνικό Θέατρο συνεργάζεται με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης για την προβολή των θεατρικών παραστάσεων της περιόδου 2018 - 2019 και μαζί συναντώνται στην καρδιά της πόλης, στο City Link, και μεταμορφώνουν τη Στοά Σπύρου Μήλιου σε μια μοναδική «αέρια έκθεση» έως τις 25 Νοεμβρίου.  

Η νέα καμπάνια προβολής του ρεπερτορίου 2018-2019 είναι μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Οι παραστάσεις της νέας περιόδου επικοινωνούν με τους θεατές τους μέσα από εικαστικά έργα σύγχρονων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπου σπουδαία εικαστικά έργα της συλλογής του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μεταφέρουν το μήνυμα των παραστάσεων πριν ακόμη ανέβουν επί σκηνής. Απευθύνονται στο κοινό με νέο οπτικό αλφάβητο που δανείζεται σημειολογικά στοιχεία, κώδικες, φόρμες, μύθους, εικόνες, σύμβολα, νοήματα, την αντίληψη ενός διαφορετικού τρόπου καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η πρωτοβουλία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού, και της θερμής υποδοχής της από τη Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Κατερίνας Κοσκινά, για μια ιδιαίτερη καμπάνια – πρόταση, πραγματοποιείται με πολυδιάστατα οφέλη, συνεισφέροντας στη μέγιστη δυνατή διάχυση του έργου των ίδιων των καλλιτεχνών, στην καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας μεταξύ των φορέων και στη δημιουργία νέων οπτικών ερεθισμάτων για τους φιλότεχνους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς