ΥΠΕΣ: Το ΠΑΣΟΚ θεσμοθέτησε το κομματικό ρουσφέτι

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 19:52
A- A A+

Το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως διατυπώθηκαν με σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Νίκου Αθανασάκη περί ρουσφετολογικών προσλήψεων και επεσήμανε πως "οποτεδήποτε θέλει το ΠΑΣΟΚ δεν έχει παρά να κάνει τον έλεγχο που δικαιούται, προκειμένου να πάρει και τη δέουσα απάντηση".

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου αναφέρεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών "απαντώντας σε αντίστοιχα "ερωτήματα" του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση στη Βουλή του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, προκάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση, μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, να προσκομίσει έστω κι ένα στοιχείο παράβασης της νομοθεσίας περί διορισμών στο δημόσιο τομέα, ιδίως δε παράβασης των κανόνων περί ΑΣΕΠ".

Κατά τα λοιπά, προστίθεται στην ανακοίνωση, "το να κάνει σήμερα κριτική το ΠΑΣΟΚ για "ρουσφετολογικές προσλήψεις" μόνο θυμηδία προκαλεί. Ας κοιτάξουν στο ΠΑΣΟΚ "τα έργα και τις ημέρες" των Κυβερνήσεων τους για να αντιληφθούν ποιοι είναι εκείνοι που θεσμοθέτησαν "κυριολεκτικά", το κομματικό ρουσφέτι και το κατέστησαν καθημερινή πολιτική πρακτική".

Ο κ. Αθανασάκης είχε δηλώσει ότι το ερώτημα είναι αν οι προσλήψεις στις οποίες αναφέρεται σημερινό πρωτοσέλιδο, έγιναν ή όχι και με ποια διαδικασία.

Και πρόσθεσε ότι ο κ. Π. Παυλοπουλος, ως αρμόδιος υπουργός, έχει στοιχειώδη υποχρέωση να δώσει όλες τις λίστες των προσλήψεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή