Κωνσταντινούπολη: Άρχισε η τετραμερής διάσκεψη για τη Συρία

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018 16:30
UPD:16:54
REUTERS/SPUTNIK
A- A A+

Άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης για τη Συρία με τη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν λίγο πριν από την έναρξη, ενώ νωρίτερα ο κ. Πούτιν είχε κατ' ιδίαν συνάντηση και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, ο εκπρόσωπός της Στέφεν Σάιμπερτ δήλωσε ότι  ελπίζει μία αποστρατικοποιημένη ζώνη στην επαρχία Ιντλίμπ στα βορειοδυτικά της Συρίας, θα φέρει μία διαρκή ειρήνη στην περιοχή.

EURONEWS

«Το πρώτο βήμα ήταν να αποφευχθεί μία μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση, αλλά και μία ανθρωπιστική καταστροφή. Τώρα το ερώτημα είναι πώς αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε μία διαρκή κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ»,ανέφερε χαρακτηριστικά μέσω βίντεο.

Επίσης, την παρούσα κατάσταση στη Συρία εξέτασαν κατά τη συνάντησή τους σήμερα στην Κωνσταντινούπολη οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Σόιγκου και Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή