«Σφίγγα» ο Μακρόν για την πώληση όπλων στο Ριάντ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 22:28
UPD:22:46
REUTERS/POOL
A- A A+

Σιγήν ιχθύος για το ενδεχόμενο διακοπής των πωλήσεων όπλων στο Ριάντ τήρησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση, κατά την επίσκεψή του στην έκθεση «Euronaval 2018».

«Η ατζέντα μου δεν υπαγορεύεται από τα μέσα ενημέρωσης, είτε σας αρέσει είτε όχι. Επομένως, δεν θα απαντήσω. Λυπάμαι. Αυτό θα συνεχιστεί για όσο διάστημα είμαι στη θέση που βρίσκομαι» απάντησε, εμφανώς δυσαρεστημένος ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Μακρόν, συνοδευόμενος από την υπουργό Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, επισκέφτηκε έκθεση, η οποία είναι αφιερωμένη στην αμυντική ναυτική βιομηχανία, στο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι.

Οι δημοσιογράφοι θέλησαν να ενημερωθούν κατά πόσο η Γαλλία θα σταματήσει να διαθέτει όπλα στο Ριάντ, κάτι το οποίο ζήτησε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάιερ.

Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε από το Βερολίνο ως μοχλός πίεσης προς τη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι.

«Επειδή ένας πολιτικός λέει κάτι, δεν είμαι υποχρεωμένος να αντιδρώ κάθε φορά. Και επομένως δεν θα σας απαντήσω» επανέλαβε ο Μακρόν.

Η Παρλί από την πλευρά της, αρκέστηκε να επισημάνει ότι «η βασική προτεραιότητα» είναι να διεξαχθεί μια αξιόπιστη έρευνα για την υπόθεση του Κασόγκι.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από AFP, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή