Mercedes-Benz Vans: Ένα νέο concept κινητικότητας

Το Vision Urbanetic ως οραματική ιδέα για αστικές μετακινήσεις
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 12:34
UPD:12:34
Daimler AG – Product Communica
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Αποτελεί μια επαναστατική ιδέα κινητικότητας που υπερβαίνει κάθε άλλη για τα αυτόνομα οχήματα μέχρι σήμερα. Το Vision Urbanetic καταργεί τη διάκριση ανάμεσα στη μετακίνηση επιβατών και τη μεταφορά αγαθών. Επιτρέπει τη βιώσιμη, αποδοτική και on demand μεταφορά επιβατών και αγαθών, υιοθετώντας μια πρωτοποριακή προσέγγιση, προκειμένου να ικανοποιούνται οι ανάγκες των πόλεων, των επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, των κατοίκων πόλεων και των ταξιδιωτών.

Η ιδέα μειώνει τις κυκλοφοριακές ροές, αποσυμφορεί τα κέντρα των πόλεων και συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Στο πλαίσιο μιας ολιστικής λύσης, το Vision Urbanetic αντιμετωπίζει τις μελλοντικές αστικές προκλήσεις και προσφέρει καινοτόμες λύσεις. Η οραματική ιδέα βασίζεται σε αυτο-οδηγούμενα, ηλεκτροκίνητα πλαίσια οχημάτων στα οποία μπορούν να τοποθετούνται εναλλάξιμα αμαξώματα για τη μεταφορά είτε επιβατών είτε αγαθών. Ως όχημα διαμοιρασμού διαδρομής, το Vision Urbanetic μπορεί να φιλοξενεί έως δώδεκα επιβάτες, ενώ η μονάδα μεταφοράς φορτίου χωράει έως δέκα παλέτες EPAL. Στο όχημα συνολικού μήκους 5,14 μέτρων μπορεί να προσαρμόζεται ένας χώρος φόρτωσης 3,70 μέτρων.

Επιπλέον, το concept όχημα ενσωματώνει και μία ηλεκτρονική υποδομή που αναλύει σε πραγματικό χρόνο την προσφορά και τη ζήτηση σε δεδομένη περιοχή. Το αποτέλεσμα είναι ένας στόλος αυτο-οδηγούμενων οχημάτων με δρομολόγια που προγραμματίζονται ευέλικτα και αποδοτικά βάσει των εκάστοτε μεταφορικών αναγκών.

Όλα αυτά καθιστούν το Vision Urbanetic μια επαναστατική ιδέα για την κινητικότητα στις πόλεις. Χάρη στην πλήρη δικτύωση, την αξιολόγηση τοπικών πληροφοριών, όπως συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις, αλλά και τον ευφυή έλεγχο, το σύστημα δεν αναλύει απλώς τις τρέχουσες ανάγκες, αλλά και μαθαίνει από αυτές. Είναι, λοιπόν, σε θέση να προβλέπει και να ανταποκρίνεται σε μελλοντικές ανάγκες.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή