Mercedes-Benz: Ένα φορτηγό με νου και γνώση

Το ανανεωμένο και προηγμένο Actros στην ψηφιακή εποχή
Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 08:19
UPD:11:40
Daimler AG/Daimler AG - Product Communicati
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Για την υποστήριξη των οδηγών καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και της άνεσης, η Mercedes-Benz Trucks εισάγει την ημιαυτόματη οδήγηση σε σειρά παραγωγής με το νέο Actros.

Το νέο Active Drive Assist μπορεί να επιβραδύνει, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα. Το σύστημα προσφέρει ημιαυτόματη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων οδήγησης άνευ εξαιρέσεως. Χάρη στο MirrorCam και τους νέους πλευρικούς εκτροπείς αέρα στην καμπίνα, έχουν επιτευχθεί αεροδυναμικές βελτιώσεις. Το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα έξυπνο σύστημα cruise control, λειτουργεί ακόμη πιο αποδοτικά από πριν και μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και σε επαρχιακά δρομολόγια, χάρη στα πρόσθετα δεδομένα χαρτών. Οι κύριοι και οι ευρυγώνιοι καθρέφτες αντικαταστάθηκαν στο νέο Actros με το MirrorCam ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, για βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα και αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο εξωτερικό του οχήματος και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολόνες A μέσα στην καμπίνα. Το Active Brake Assist 5 υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής οπίσθιας σύγκρουσης ή σύγκρουσης με πεζό που διέρχεται μπροστά από το όχημα, πλησιάζει προς το μέρος του ή στέκεται στην ίδια λωρίδα. Εάν χρειαστεί, διενεργεί πλήρη πέδηση μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί αυτόματα.

Το νέο Actros, με το πλήρως βελτιωμένο Multimedia Cockpit, προσφέρει στον οδηγό μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων. Η συνδεσιμότητα αποτελεί πλέον πραγματικότητα στο Actros, μια που τα smartphones μπορούν να συνδέονται μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto. Το Truck Data Centre συνδέει μόνιμα το φορτηγό με το cloud και αποτελεί τη βάση για όλες τις λύσεις συνδεσιμότητας. Η παρακολούθηση του φορτηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω του Fleetboard και του Mercedes-Benz Uptime δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον επιχειρηματία.  

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή