Τσίπρας- Κοτζιάς: Η πρώτη συνάντηση μετά την παραίτηση

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 10:16
UPD:10:22
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
A- A A+

Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την αιφνίδια παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, θα έχουν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 

Η ορκωμοσία του Α. Τσίπρα, που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, στις 10.30 το πρωί. 

Μισή ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης - παραλαβής. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις των δύο ανδρών, μετά και τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, αλλά και στον απόηχο των όσων έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου. 

Όπως έχει γράψει η «Ν» o Nίκος Κοτζιάς εμφανίζεται θιγμένος ό τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας περί κακοδιαχείρισης των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά κυρίως από την επιλογή του πρωθυπουργο να τον αφήσει ακάλυπτο ενώπιον των μελών του υπουργικού συμβουλίου. 

Το Μαξίμου άφησε να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός του έδωσε το δικαίωμα να παραιτηθεί για να μην τον απομακρύνει ο ίδιος από την κυβέρνηση. Ωστόσο κύκλοι του πρώην ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι αυτό καταρρίπτεται από την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής του. «Κάποιος που συμφωνεί να παραιτηθεί και να μην απολυθεί, δεν γράφει εννέα σελίδες επιστολή» σχολίαζαν. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή