«Τα μπλε μάτια της κυρίας»: Δημοπρασία κοσμημάτων και αξεσουάρ της Μπάρμπαρα Σινάτρα

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 09:00
A- A A+

Με αναφορά σε ένα από τα απομνημονεύματα με τις υψηλότερες πωλήσεις της Μπάρμπαρα Σινάτρα, «Τα μπλε μάτια της κυρίας: Ιδιοκτησία των Μπάρμπαρα και Φρανκ Σινάτρα», ο Οίκος δημοπρασιών Sotheby’s προσφέρει τον Δεκέμβριο στη Νέα Υόρκη μια σπάνια προβολή της προσωπικής ζωής του διάσημου ζευγαριού, μέσα από τα εκατοντάδες έργα που η Μπάρμπαρα και ο Φρανκ Σινάτρα συγκέντρωσαν κατά τη διάρκεια του μακροχρόνιου γάμου τους.

Προερχόμενα, κυρίως, από τις κατοικίες των Σινάτρα στο Πάλμ Σπρινγκς, Λος Άντζελες και Μαλιμπού, η συγκεκριμένη σειρά δημοπρασιών - εκτός από την εκθαμβωτική προσωπική συλλογή κοσμημάτων και αξεσουάρ της Μπάρμπαρα Σινάτρα, αφορά έργα υψηλής τέχνης, διακοσμητικά, καθώς και αντικείμενα και αναμνηστικά τα οποία δόθηκαν στη Μπάρμπαρα Σινάτρα μετά τον χαμό του συζύγου της. Η συγκεκριμένη σειρά δημοπρασιών έχει σκοπό να τονίσει τους δύο κόσμους που οι Σινάτρα κατέκτησαν: τον μοντέρνο τρόπο ζωής του αγαπημένου καλλιτέχνη και φιλάνθρωπου, και τη ζωή στην οικία του ζευγαριού όπου περιβαλλόταν από ανθρώπους και αντικείμενα που αγαπούσαν.

Στα εκθέματα της δημοπρασίας του Δεκεμβρίου από τον Οίκο Sotheby’s, συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων: αναμνηστικά ταινιών και ψυχαγωγίας -όπως προσωπικά αντίγραφα σεναρίων από ταινίες του Φρανκ Σινάτρα και έργα από ολόκληρη την καριέρα του-, έργα υψηλής

τέχνης συμπεριλαμβανομένου ενός Νόρμαν Ρόκγουελ πορτρέτου του Φρανκ, έργα από Πάμπλο Πικάσο και Χιλντ Χασάμ, μία σειρά από έργα ζωγραφικής του ίδιου του Σινάτρα, κοσμήματα της Μπάρμπαρα Σινάτρα από σπουδαίους Οίκους μόδας όπως Van Cleef & Arpels, Bulgari και Marina B, μία πληθώρα από πολιτικά και προεδρικά αναμνηστικά όπως αυτοβιογραφικά βιβλία, βραβεία και φωτογραφίες με διάφορους πρόεδρους των ΗΠΑ.

Από τον Χάρι Τρούμαν έως και τον Μπιλ Κλίντον, μία επιλογή από προσωπικά αντικείμενα συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών με συναδέλφους -όπως ο Ρατ Πακ, μέλη της ελίτ από τον χώρο της ψυχαγωγίας-, έπιπλα και διακοσμητικά από τις κατοικίες τους στο Παλμ Σπρινγκς, στο Λος Άντζελες και στο Μαλιμπού, και άλλα.

Ένα μέρος των εσόδων από τις δημοπρασίες του Δεκεμβρίου θα διατεθεί προς όφελος του «Barbara Sinatra Children's Center» στο Ράνκο Μιράζ, στην Καλιφόρνια, έναν μη κερδοσκοπικό Οργανισμό που ιδρύθηκε από το ζεύγος το 1986 και έχει ως αποστολή να παρέχει συμβουλές για θύματα σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής κακοποίησης παιδιών.

Οι δημοπρασίες του Οίκου Sotheby’s θα ανοίξουν για δημόσια έκθεση στις γκαλερί της Νέας Υόρκης στις 30 Νοεμβρίου. 

Η δημοπρασία των μεγαλοπρεπών κοσμημάτων του Δεκεμβρίου θα χαρακτηριστεί από θεαματικές επιλογές προερχόμενες από την προσωπική συλλογή της Μπάρμπαρα Σινάτρα. Τα κοσμήματα αντικατοπτρίζουν το ύφος και την αισθητική της Μπάρμπαρα και αναδεικνύουν έναν παθιασμένο και προσεκτικό συλλέκτη.

[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς