Μπατσελέτ, Τουσκ συνεχάρησαν τους τιμηθέντες με Νόμπελ Ειρήνης

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2018 16:59
UPD:17:00
REUTERS/NERIJUS ADOMAITIS
A- A A+

Την Γιαζίντι Νάντια Μουράντ και τον Ντένις Μουκουέγκε, που τιμήθηκαν με το εφετινό Νόμπελ Ειρήνης, συνεχάρησαν η ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. 

«Είναι δύσκολο να φανταστώ δύο περισσότερο άξιους νικητές του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης από τη Νάντια Μουράντ και τον Ντένις Μουκουέγκε. Πραγματικά αξίζει η αναγνώριση αυτών των δύο εξαιρετικά γενναίων, επίμονων και μάχιμων αγωνιστών ενάντια στη μάστιγα της σεξουαλικής βίας και τη χρήση του βιασμού ως όπλου πολέμου» τόνισε η Μπατσελέτ. 

«Νάντια και Ντένις, είμαι σίγουρη ότι μιλώ εξ ονόματος όλων των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν λέω ότι σας χαιρετίζουμε, σας θαυμάζουμε πέρα από λόγια. Έχετε παλέψει για να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί ο πόνος που έχουν βιώσει οι γυναίκες μέσω της σεξουαλικής κακοποίησης, και για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπειά τους. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους να υπερασπίζονται με τον τρόπο που υπερασπίζεστε εσείς τα δικαιώματα των γυναικών, τη δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων, τα δικαιώματα όλων. Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε κάνει» συμπλήρωσε. 

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τουσκ έγραψε: «Συγχαίρω και τους δύο νικητές του φετινού #NobelPeacePrize. Έχουν τον βαθύτατο σεβασμό μου για το κουράγιο, τη συμπόνια και την ανθρωπιά που επιδεικνύουν στον καθημερινό τους αγώνα».

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή