Αναζητείται θαύμα

Ήττα της ΑΕΚ από την Μπενφίκα (2-3) στο ΟΑΚΑ και πλέον το όνειρο της πρόκρισης απομακρύνθηκε
Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 23:56
UPD:03/10/2018 00:09
Eurokinissi Sports/LATO KLODIAN
A- A A+

Το όνειρο της ΑΕΚ για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, ουσιαστικά, «έσβησε» το βράδυ της Τρίτης στο ΟΑΚΑ.

Η Ένωση, που βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 15΄ από την Μπενφίκα, έφερε τα πάνω κάτω στην επανάληψη με τον Κλωναρίδη (2-2), αλλά το γκολ του Σεμέδο στο 74΄ χάρισε τη νίκη στους Πορτογάλους με 3-2! 

Μετά από δύο ματς στον 5ο όμιλο οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έχουν βαθμό, σε αντίθεση με τον αποψινό τους αντίπαλο, που πήρε την πρώτη νίκη και μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η Ένωση, πλέον, αναζητεί ένα θαύμα για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, ακόμη και στο Europa League. Στις 23/10 η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν και πάλι στο ΟΑΚΑ και μετά θα ταξιδέψει στο Μόναχο, γεγονός που όπως γίνεται αντιληπτό καθιστά την αποστολή της πάρα πολύ δύσκολη.

Η φάση που έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους λίγο έλλειψε να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα. Οι «Λουζιτανοί» έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ρούμπεν Ντίας για σκληρό φάουλ στον Μπακασέτα (ο αμυντικός των φιλοξενούμενων είχε ήδη δεχτεί μία κάρτα στο 8΄).  

Η εξέλιξη αυτή άλλαξε, προς στιγμή, το σκηνικό στον αγώνα. Στο δεύτερο μέρος οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με μυαλό και υπομονή, γεγονός που τους έδωσε την ευκαιρία να «πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα» τους Πορτογάλους.

Δύο γκολ στα πρώτα 18 λεπτά της επανάληψης από τον Κλωναρίδη, με τον κόσμο να παραληρεί στις εξέδρες και τους παίκτες του Ουζουνίδη να τα δίνουν όλα για την ανατροπή.

Κόντρα στη ροή του ματς κι ενώ η ΑΕΚ πίεζε για το γκολ που θα της έδινε το προβάδισμα, ήρθε ο Σεμέδο στο 74΄ να πιάσει ένα «ξερό» σουτ έξω από την περιοχή, ο Μπάρκας καθυστέρησε να πέσει και το 3-2 ήταν γεγονός. Παρά την προσπάθεια που έκαναν οι γηπεδούχοι στη συνέχεια, το σκορ δεν άλλαξε και η 2η ήττα δεν απετράπη.

Όπως και στην πρεμιέρα στο Αμστερνταμ, έτσι κι απόψε η ελληνική ομάδα «πλήρωσε» τα παιδιαριώδη λάθη που έκανε στο κέντρο της άμυνας.

Μόνο που τώρα έγιναν στο ξεκίνημα του ματς, ενώ πριν 14 βράδια στο δεύτερο ημίχρονο. Στα πρώτα 15 λεπτά η Μπενφίκα είχε βάλει τις βάσεις για το πρώτο «τρίποντο» στον όμιλο, όταν σκόραρε δύο φορές και παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο για ένα ημίχρονο, βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να φτάσει στην τεράστια νίκη. 

 

  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις