Mercedes - Benz: Εμφανίσιμη και άνετη

Τα «κλειδιά» της CLS ανοίγουν τους δρόμους του μέλλοντος
Παρασκευή, 04 Μαΐου 2018 20:19
UPD:20:19
Daimler AG/Daimler AG - Global Communicatio
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Του Γιάννη Κανουπάκη
[email protected]

Δεκαπέντε χρόνια μετά την εμφάνιση ενός μοντέλου που δεν έμοιαζε με τα άλλα, καθώς ήταν το μοναδικό που συνδύαζε -σε ένα ομολογουμένως πρωτόγνωρο για την εποχή και τα «στεγανά» της Στουτγάρδης σχήμα- τετράθυρη λιμουζίνα και κουπέ, η νέα γενιά της Mercedes CLS βγήκε στην αγορά. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 2003 διαμορφώθηκε επί της ουσίας μια νέα κατηγορία - πέρασε καιρός, δε, μέχρι να ακολουθήσει το παράδειγμα της ΜΒ ο ανταγωνισμός. Τώρα, η εντελώς καινούργια εκδοχή της καλείται να υπερβεί το πρώτο εγχείρημα, διαθέτοντας βεβαίως όλα τα γονίδια της παλιάς, με τη χαρακτηριστική τοξωτή γραμμή οροφής, τις επίπεδες γραμμές παραθύρων, το πολύ χαμηλό μέρος του πίσω παρμπρίζ και το «σβήσιμο» των πλαϊνών παραθύρων.

DAIMLER AG/DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIO

Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της λογικής εξέλιξης της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Sensual Purity (αισθαντικής καθαρότητας), άρα οι έντονες ακμές και γραμμές έχουν μειωθεί σημαντικά. Η CLS, ωστόσο, πρέπει να δείχνει σπορ, αλλά να είναι και άνετη. Σε αυτό συμβάλλουν η ανάρτηση Air Body Control, το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing και το σύστημα infotainment τελευταίας γενιάς με In-Car-Office, συνδεσιμότητα smartphone μέσω του Mercedes-Benz Link και ασύρματη φόρτιση. Το touchpad με χειριστήριο ελέγχου στην κεντρική κονσόλα παρέχει απτική και ακουστική απόκριση κατά τον χειρισμό των διάφορων λειτουργιών και ρυθμίσεων άνεσης.

Ο βασικός εξοπλισμός της CLS προβάλλει ιδιαίτερα πλούσιος: προβολείς LED High Performance, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με μικτά ελαστικά, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση τήρησης ορίων ταχύτητας, οθόνη συστήματος πολυμέσων 12,3 ιντσών, ατμοσφαιρικό φωτισμό με φωτιζόμενους αεραγωγούς, κάμερα οπισθοπορείας, πλοήγηση ΜΒ Entry navigation, μονάδα επικοινωνίας με LTE και υπηρεσίες Mercedes me connect.

DAIMLER AG/DAIMLER AG - GLOBAL COMMUNICATIO

Στο πολυτελέστατο και μοντέρνο εσωτερικό κυριαρχεί ο αρμονικός συνδυασμός χρωμάτων, ενώ στα highlights ξεχωρίζουμε το Widescreen cockpit υψηλής ανάλυσης, με δύο οθόνες πίσω από ένα ενιαίο κρύσταλλο. Με τρία εξακύλινδρα μοτέρ κατά το λανσάρισμα, δύο ντίζελ απόδοσης 286-340 ίππων και ενός βενζίνης 367+22 ίππων, οι 4matic CLS τοποθετούνται στην εγχώρια αγορά από 85.186 ευρώ. Εμείς, πάντως, πέραν των άλλων, μένουμε εκστατικοί στον προηγμένο έλεγχο των ανέσεων που συνδυάζει όλα τα συστήματα, για αρωματισμό, θέρμανση, αερισμό, φωτισμό, μουσική, ενισχύοντας την ευεξία και απόδοση του οδηγού, με λέξεις-κλειδιά: freshness (φρεσκάδα), warmth (ζεστασιά), vitality (ζωντάνια), joy (χαρούμενη διάθεση), comfort (άνεση), training (άσκηση). Μαγεία!   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή