Σερβία: Πρώτο σε δημοσκόπηση το Ριζοσπαστικό Κόμμα της Σερβίας

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 10:58
A- A A+

Αύξηση της δύναμης των εθνικιστών παρουσιάζει δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Σερβία στα τέλη Μαΐου από την εταιρία Gallup International.

Από τους 2.200 πολίτες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση, ποσοστό 40,2% δήλωσε ότι, εάν γινόταν σήμερα εκλογές, θα ψήφιζαν το Ριζοσπαστικό Κόμμα Σερβίας.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται από τη δημοσκόπηση το Δημοκρατικό του προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς με ποσοστό 21%, τρίτο το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας του Βόισλαβ Κοστούνιτσα με 10% και τέταρτο το Σοσιαλιστικό που ίδρυσε ο Μιλόσεβιτς με 6,1%.

Από τους πολιτικούς δημοφιλέστερος φέρεται ότι είναι ο αντιπρόεδρος του Ριζοσπαστικού Κόμματος Τόμισλαβ Νίκολιτς και ακολουθούν ο Μπόρις Τάντιτς και ο Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

Ενδιαφέρον στοιχείο από τη δημοσκόπηση αυτή είναι το γεγονός ότι το 58% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα απείχε από τις εκλογές.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι εάν στις επόμενες εκλογές το ποσοστό συμμετοχής δεν ξεπεράσει το 60% τότε αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης των εθνικιστών αφού, όπως έδειξαν προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι ψηφοφόροι τους είναι "πειθαρχημένοι" και προσέρχονται μαζικά στις κάλπες.

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή