Μ. Σπυράκη για Αλ. Τσίπρα: Αντί να εμφανισθεί ως Πρωθυπουργός, επιτέθηκε στη Ν.Δ.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 14:23
UPD:15:40
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Βέλη κατά του Πρωθυπουργού, εκτόξευσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τονίζοντας πως ο κ. Τσίπρας έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου για να να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αlpha 989» η κ. Σπυράκη σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας έχασε την ευκαιρία να εμφανισθεί ως πρωθυπουργός της Ελλάδας. Έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου για να μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα και να επιτεθεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση δείχνοντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται δημοσκοπικά».

Παράλληλα, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νεποτισμό στα κόμματα, έκανε αναφορά στον Πινοσέτ λέγοντας πως υπάρχουν άνθρωποι στην ΝΔ που τον συμπαθούν».

EURONEWS

«Αντί να εμφανιστεί ως πρωθυπουργός μετά το πρόγραμμα, ήταν έτοιμος να επιτεθεί στον Μητσοτάκη και την ΝΔ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε στον Πρωθυπουργό πως νεποτισμός είναι όταν διορίζονται στο κράτος συγγενείς υπουργών.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών για το ονοματολογικό η κ. Σπυράκη επεσήμανε πως η Νέα Δημοκρατία «δεν μπορεί να δεχθεί πως οι γείτονες μπορεί να ονομάζονται Μακεδόνες και η γλώσσα τους Μακεδονική».

Τέλος, για το θέμα της περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έβαλλε κατά του Πρωθυπουργού, υπογραμμίζοντας πως «έστειλε την μπάλα στην εξέδρα μέχρι νεωτέρας».

Νωρίτερα, κατά την παρέμβαση της στο Ε.Κ. η κ. Σπυράκη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Περίμενα αλήθεια κύριε Πρόεδρε -μια και χθες εδώ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πως θα στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι, και συμπλεύσαμε όλες οι πολιτικές ομάδες να στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι- να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μη μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση».

«Εκτός αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματός σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση. Εκτός αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα», επεσήμανε, καταλήγοντας 
«αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω: Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες; Αυτή του διχασμού»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή