Champions League: Σε άλλη... ταχύτητα η Μπενφίκα, συνεχίζει στο Europa League ο ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018 23:54
UPD:30/08/2018 00:23
INTIME SPORTS/VILLA
A- A A+

Μόλις 25 λεπτά κράτησε ζωντανό το όνειρο για τον ΠΑΟΚ, δηλαδή ως το σημείο που ο Σάλβιο έγραψε από τα 11 μέτρα το 1-2, ύστερα από το ολέθριο όπως αποδείχθηκε λάθος του Πασχαλάκη.

Ο «Δικέφαλος» δεν κατόρθωσε να κάνει την υπέρβαση απέναντι στη σπουδαία Μπενφίκα και να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, γνώρισε την ήττα με 1-4 αλλά δεν εγκαταλείπει την Ευρώπη, αφού θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League. 

Η επίθεση του ΠΑΟΚ είχε δύσκολο έργο απέναντι σε οργανωμένη άμυνα παρά τις προσπάθειες του Πρίγιοβιτς στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στον Ρούμπεν Ντίας δεν έφεραν ουσιαστικό αποτέλεσμα, πέραν του τέρματος με το οποίο προηγήθηκε ο Δικέφαλος.

Αυτό έγινε στο 13΄: από απόλυτη επιθετική δημιουργία ο Μαουρίτσιο τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος μέσα από την μικρή περιοχή απλά πλάσαρε στην εστία του Βλαχοδήμου για να κάνει το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Στο 20΄ ο Ζαρντέλ κέρδισε κεφαλιά σε κόρνερ από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ και κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Από λανθασμένο γύρισμα του Μάτος και δεύτερο λάθος του Πασχαλάκη, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ανέτρεψε στην εξέλιξη της φάσης τον Τσέρβι και το πέναλτι που καταλόγισε ο Γερμανός ρέφερι μετέτρεψε σε γκολ ο Σάλβιο, δίνοντας προβάδισμα στην Μπενφίκα με 1-2 στο 25΄.

Στο 39΄ η γρήγορη συνεργασία των επιθετικών της Μπενφίκα έφερε σε θέση βολής τον Πίτσι, που με δυνατό σουτ παραβίασε την ελληνική εστία δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην πορτογαλική ομάδα.

Το σκορ και η ραγδαία έκταση που πήρε έκαμψαν την ψυχολογία του ΠΑΟΚ, που με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δέχθηκε άλλο ένα γκολ, από τον Εντουάρντο Σάλβιο στο 49΄ πάλι με πέναλτι, για να γίνει το 1-4 που άφησε στον ΠΑΟΚ την πικρή γεύση μιας μεγάλης απογοήτευσης. Στο πέναλτι υπέπεσε ο Βαρέλα, ανατρέποντας τον Ζαρντέλ.

Το ενδιαφέρον των φιλάθλων ατόνησε και ο ΠΑΟΚ πέταξε «λευκή πετσέτα», αφού στο 76΄ ο ΠΑΟΚ έμεινε και με παίκτη λιγότερο, αφού στο λεπτό αυτό ο Λέο Μάτος αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη και αποχώρησε από τον αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις