Champions League: Η πρόκριση στους ομίλους περνά από Ουγγαρία για την ΑΕΚ

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2018 12:11
UPD:12:15
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Με στόχο τα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA, το Champions League, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει απόψε (22:00) στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη, τη Βίντι (ή Βιντεότον), στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων.

Ένα παιχνίδι που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα πιο κρίσιμα των τελευταίων ετών για την Ένωση, αφού μια πρόκριση στους ομίλους θα σήμαινε, πέρα από τη διεθνή εκτόξευση του «κιτρινόμαυρου» πρεστίζ και εισροή πολλών εκατομμυρίων ευρώ στα ταμεία του συλλόγου.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, αποποιήθηκε τον τίτλο του φαβορί, επισημαίνοντας ότι οι πιθανότητες «είναι 50%-50%. Μπορεί και να βολεύει τον αντίπαλο να λέει ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί, όμως περιμένουμε ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι. Τα προηγούμενα ματς η Βίντι τα έφερε στον τρόπο που ήθελε, τα πήγε πολύ κλειστά. Άρα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γι΄αυτό και να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις τους».

Από την πλευρά των Ούγγρων, ο Σέρβος τεχνικός τους, Μάρκο Νίκολιτς, έδωσε εμμέσως τον τίτλο του φαβορί στην Ένωση: «Θα χρειαστεί να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί. Δεν παίζουν ρόλο τα ονόματα, αλλά η ΑΕΚ έχει το δικό της στυλ και δεν είναι καθόλου ευχάριστο να την αντιμετωπίζεις. Είναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Όμως είμαστε κι εμείς ανταγωνιστικοί και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα επικρατήσει»

Η ΑΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει με τους Μπάρκα, Λαμπρόπουλο, Οικονόμου, Μπακάκη, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλο, Μπακασέτα, Κλωναρίδη, Λιβάια, Μάνταλο και οι Ούγγροι με τους Κόβατσιτς, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Πάτκαι, Νικόλοφ, Νεγκό, Κόβατς (Χούστι), Λάζοβιτς, Μάρκο Σέποβιτς. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις