Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο για την Παιδεία

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 09:36
A- A A+

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ στο δημόσιο και στάσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, τα συνδικάτα συμμετέχουν αύριο στις κινητοποιήσεις και το συλλαλητήριο για τα θέματα της Παιδείας.

Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 24ωρη απεργία και η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 έως 3 μετά το μεσημέρι για το Νομό Αττικής, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στην κοινή ωφέλεια, στις μεταφορές και σε ορισμένα αστικά μέσα συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ θα πραγματοποιήσουν αύριο στάση εργασίας 12 - 3 μ.μ. Σε ΗΣΑΠ και ΗΛΠΑΠ θα αποφασίσουν σήμερα και σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζονται σε στάση από τη μία έως τις τρεις μετά το μεσημέρι. Τα μπλε λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά και το ίδιο το μετρό.

Προβλήματα αναμένεται να σημειωθούν στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας (12.00 - 16.00) των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Ηδη, η Aegean Airlines προχώρησε σε ματαιώσεις έξι πτήσεων, αλλάζoντας παράλληλα την ώρα αναχώρησης σε 29 πτήσεις του δικτύου της.

Αντίστοιχες θα είναι οι ματαιώσεις και στις Ολυμπιακές Αερογραμμές και λόγω της απόφασης συμμετοχής της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, στη στάση που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Τα συνδικάτα θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στα Προπύλαια, διοργανώνοντας προσυγκεντρώσεις σε διάφορα κεντρικά σημεία της Αθήνας, που αργότερα θα «ενωθούν» σε μια συγκέντρωση για να διαδηλώσουν μαζί με τις φοιτητικές οργανώσεις τα αιτήματα για «Δημόσια Παιδεία», αύξηση των δαπανών και για «διάλογο ως προϋπόθεση για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή