Champions League: Μεγαλειώδης ανατροπή και νίκη για τον ΠΑΟΚ

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 21:58
UPD:22:13
INTIME SPORTS/ΣΙΑΡΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Με απίθανη ανατροπή και τον Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλτι του Πρόμες στο 71ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-2 τη Σπαρτάκ Μόσχας στη Θεσσαλονίκη και διατήρησε τις ελπίδες του για πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League.

Ο Ποπόφ στο 7΄ και ο Πρόμες στο 17΄ «πάγωσαν» προσωρινά την κατάμεστη Τούμπα, αλλά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ανέτρεψε την κατάσταση πριν τελειώσει το ημίχρονο, με πέναλτι του Πρίγιοβιτς στο 29΄ και τέρματα των Λημνιού (37΄) και Πέλκα (44΄). Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης (14/8), στη Μόσχα.

Μόλις στο 7΄ η άμυνα του ΠΑΟΚ συνελήφθη "εν υπνώσει" και σε μια γρήγορη επίθεση των Ρώσων ο Ποπόφ με ωραίο σουτ παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη γράφοντας το 0-1. 

Η ψυχρολουσία έγινε... παγωνιά στο 14΄, όταν από αδράνεια της άμυνας ο Πρόμες έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα χτύπησε στον Χατσερίντι και άλλαξε πορεία, ο Πασχαλάκης απέκρουσε αλλά η μπάλα μετά το οριζόντιο δοκάρι, πέρασε τη γραμμή για το 0-2.

Στο 27΄ ο Πέλκας πλησίασε στο γκολ αλλά το πλασέ του έδιωξε σε κόρνερ ο Μαξιμένκο. Από το κόρνερ προήλθε το πέναλτι με απόκρουση της μπάλας από το χέρι του Ζομπνίν, πέναλτι το οποίο μετέτρψε σε γκολ ο Πρίγιοβιτς στο 28' , ξαναβάζοντας τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο μετά το 1-2, οι Ρώσοι έδειξαν αδυναμίες και στο 37΄ από βαθιά μπαλιά του Βαρέλα στον Μάτος ο Βραζιλιάνος έβγαλε τη σέντρα και ο Λημνιός με αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μαξιμένκο, που είδε για δεύτερη φορά την εστία του να παραβιάζεται μέσα σε 9 λεπτά.

Αυτή όμως δεν ήταν και η τελευταία, αφού στο 44΄ από ενέργεια του Μάτος από δεξιά και παράλληλη σέντρα, ο Πέλκας παραβίασε την εστία της Σπαρτάκ για τρίτη φορά, αφού ο Μαξιμένκο είδε την μπάλα να περνά κάτω από το σώμα του, σε ένα μεγάλο λάθος του νεαρού Ρώσου.

Στο 51΄ ο Πασχαλάκης έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Πρόμες, ενώ στο 70΄ έκανε το ίδιο στο πέναλτι που καταλογίστηκε εις βάρος του Χατσερίντι και εκτέλεσε ο Ολλανδός άσος, διατηρώντας το υπέρ της ομάδας του αποτέλεσμα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις