ΗΠΑ: Προσπάθεια της Γερουσίας για επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 00:09
UPD:00:10
EPA/US DEPARTMENT OF STATE/HANDOUT
A- A A+

Νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας εισήγαγαν στο αμερικανικό Κογκρέσο Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές.

Η κίνηση των Αμερικανών νομοθετών συνιστά μία ακόμη προσπάθεια «τιμωρίας» της Μόσχας για την εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αλλά και για τις δραστηριότητές της σε Συρία και Ουκρανία.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά περιορισμών στις εκδόσεις ρωσικών ομολόγων, στην ενέργεια, στα πετρελαϊκά πρότζεκτς και στις εισαγωγές ουρανίου.

Την ίδια ώρα, αρκετοί Γερουσιαστές εκφράζουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέας ρωσικής εμπλοκής, με αφορμή τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου. Πρόκειται για έναν ρεαλιστικό φόβο, τον οποίο επιβεβαίωσαν απόψε τόσο το FBI όσο και οι μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Αντίστοιχο νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από τη Γερουσία και το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ ουδέποτε το εφάρμοσε πλήρως.

«Αυτό το νομοσχέδιο αποτελεί το επόμενο βήμα πίεσης προς το Κρεμλίνο, καθώς οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να ανέχονται τη συμπεριφορά του Πούτιν» δήλωσε ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών, Μπομπ Μενέντεζ.

Το νομοσχέδιο για να λάβει νομική ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προτού  υπογραφεί στη συνέχεια, από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, βέβαια, έχει υιοθετήσει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία, υποβαθμίζοντας τις καταγγελίες περί εμπλοκής και διατηρώντας τις γέφυρες επικοινωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή