ΗΠΑ: Νέες καταγγελίες για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές του Νοεμβρίου

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2018 22:51
UPD:22:55
REUTERS/CARLOS BARRIA
A- A A+

Νέα πυρά προς τη Ρωσία εξαπέλυσε ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Νταν Κόουτς, ο οποίος κατήγγειλε ότι η Μόσχα εργάζεται για να υπονομεύσει τόσο τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου όσο και τις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Η απειλή είναι αληθινή, συνεχίζεται και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε νόμιμες εκλογές» διαμήνυσε ο Κόουτς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Έκανε παράλληλα, λόγο για μια «συνεχιζόμενη απόπειρα, η οποία έχει ως στόχο να υπονομεύσει τις δημοκρατικές αξίες των ΗΠΑ».

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών συνεχίζουν να ανησυχούν για τις απειλές εν όψει των αμερικανικών ενδιάμεσων εκλογών, όπως και των προεδρικών εκλογών του 2020» επανέλαβε ο Κόουτς.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, η ρωσική δραστηριότητα περιλαμβάνει απόπειρες παρεμπόδισης ψηφοφόρων, χορήγηση εκλογικής χρηματοδότησης, κυβερνο-επιθέσεις εναντίον εκλογικών κέντρων κ.α.

Το FBI, από την πλευρά του, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Κρίστοφερ Ρέι, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για το ενδεχόμενο ρωσικής ανάμιξης στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

«Επίσης γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι επιχείρησαν να χακάρουν και να κλέψουν πληροφορίες από υποψηφίους και κυβερνητικούς αξιωματούχους» έσπευσε να προσθέσει ο Κόουτς.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες και το FBI, η Μόσχα αποπειράθηκε να επηρεάσει και τις προεδρικές εκλογές του 2016. Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, υπάρχει αίτημα κλήτευσης 12 Ρώσων αξιωματούχων, προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση. 

Από την πλευρά του, βέβαια, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει υιοθετήσει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση, υποβαθμίζοντας τις καταγγελίες και διατηρώντας τις γέφυρες επικοινωνίας με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή