Βανχάνεν: Η Τουρκία να αποδεχθεί ότι διαπραγματεύεται με 25 κράτη-μέλη

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2006 17:03
A- A A+

Η Τουρκία οφείλει να αποδεχθεί το γεγονός ότι την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση τη διαπραγματεύεται με 25 χώρες. Αυτό τόνισε σήμερα ο φινλανδός πρωθυπουργός, Μάτι Βανχάνεν, η χώρα του οποίου από την 1η Ιουλίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε., εκτιμώντας ότι ο φάκελος - Τουρκία θα είναι ο δυσκολότερος της θητείας του.

«Η Τουρκία οφείλει να αποδεχθεί την πραγματικότητα που απορρέει από το γεγονός ότι διαπραγματεύεται με 25 κράτη μέλη. (Οι Τούρκοι) αντιλαμβάνονται τί θέλω να πω», δήλωσε ο φινλανδός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ελσίνκι, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. «θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Τουρκίας και θα τηρήσει τα κριτήρια που της έχουν δοθεί» για την ένταξή της, αλλά -όπως είπε- η πρόοδος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα εξαρτηθεί από την Τουρκία.

Από την πλευρά του ο δανός πρωθυπουργός Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη επίσκεψη στο Ελσίνκι, υπογράμμισε ότι η Τουρκία «οφείλει να επιδείξει μία σαφή θέληση να προχωρήσει με θετικό πνεύμα, και σε αυτό περιλαμβάνεται το κυπριακό πρόβλημα».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή