Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

Υψηλές θερμοκρασίες στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά, με ισχυρούς βοριάδες στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην Κεντρική και την Ανατολική Μακεδονία είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονες. Ανεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός και μόνος τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Δυτικοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 21 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Ανατολικό βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανατολικά τοπικά ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους, στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερη.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νότια τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παραθαλάσσιες περιοχές, η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ, οι οποίες τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στην Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βορειοδυτικό Αιγαίο θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί, με τάση ενίσχυσης από το βράδυ. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, από Βορρά προς Νότο.

Την Κυριακή

Αρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για την Κυριακή η ΕΜΥ, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Μακεδονία, την Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και πιθανώς την ορεινή Πελοπόννησο. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Μικρή περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία, κυρίως στην Ανατολική Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή