Επισκόπηση ελληνικού Τύπου

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006 08:33

A- A A+

Η αναταραχή στο χώρο της Παιδείας, η αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμματα σχετικά με την Παιδεία στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, η θέση του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη για αλλαγές στον ΟΤΕ μόνο με τη συναίνεση των εργαζομένων, καθώς και η άνοδος των βάσεων στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι από τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου. Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ'αλφαβητική σειρά, είναι οι ακόλουθοι:

* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Για τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλουμε ούτε βήμα πίσω. Μήνυμα Καραμανλή χθες από τη Βουλή.

* ΑΝΩ ΚΑΤΩ: Προβοκάτσια κατά της Ντόρας. Ύποπτα παιχνίδια από την έγκυρη "LE FIGARO".

* ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Πτώση βάσεων από 100-600 μόρια σε όλα τα πεδία. Τι προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

* Η ΑΥΓΗ: Φοιτητές - Πανεπιστημιακοί - Εργαζόμενοι. Συντριπτική καταδίκη της κυβέρνησης.

* ΑΥΡΙΑΝΗ: Πόλεμος τραπεζών για Εμπορική. Η αναμενόμενη κίνηση επιθετικής εξαγοράς από τη Marfin του Ανδρέα Βγενόπουλου και η προσφορά που κατέθεσε η Τράπεζα Κύπρου αλλάζουν ριζικά το σκηνικό.

* ΤΟ ΒΗΜΑ: Νέα "βόμβα" Λιάπη. Ανοιχτή επίθεση στον διοικητή του ΟΤΕ. Ο υπουργός Μεταφορών υπόσχεται αλλαγές μόνο με τη συναίνεση των εργαζομένων.

* Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νέο καθεστώς για τους ημιυπαίθριους. Ποιες αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση.

* ΕΘΝΟΣ: ¶νοδος βάσεων σε 4 Πεδία. Πανελλαδικές 2006: Μικρές αυξομειώσεις μόνο στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.

* ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ενώ ο Πρωθυπουργός και οι Αρχηγοί των Κομμάτων χθες στην Βουλή διασταύρωναν τα ξίφη τους για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγιναν... Παιδεία... μαχών τα Προπύλαια και το Πολυτεχνείο.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Γιατί πήγα στην εκδήλωση για τον Ανδρέα. Εξηγήσεις Καραμανλή μετά την κριτική του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ¶νοδο δείχνουν οι βαθμοί. Βάσεις: Η ανάλυση των αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν χθες.

* ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ο Μεγάλος Θυμός. Πυροδότησαν τη φοιτητική αντίδραση οι ανακοινώσεις της Γιαννάκου.

* ΕΣΤΙΑ: Η ελληνική κοινωνία σε πλήρη παράκρουση. Διακατέχεται από το σύνδρομο της αυτοκαταστροφής.

* ESPRΕSSO: Τράκαρα κι έχασα το μωρό. Η δικηγόρος Αΐντα Τζαβέλα μιλά για το δράμα της. "Θα υιοθετήσω παιδί ενός κατώτερου θεού".

* Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δυνάμεις οπισθοδρόμησης στα ΑΕΙ. Γ.Α. Παπανδρέου, Αριστερά, συνδικαλιστές, καταληψίες αρνούνται τις αλλαγές.

* Ο ΛΟΓΟΣ: Υπέρ της μεταρρύθμισης ο πρωθυπουργός. Τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης του κοινωνικού χαρακτήρα της Παιδείας.

* ΤΑ ΝΕΑ: Πάνω οι βάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη. 10.000 κενές θέσεις σε ΑΕΙ - ΤΕΙ περιφέρειας.

* Η ΝΙΚΗ: "Αποκληρώνετε τη νεολαία". Ολομέτωπη επίθεση Παπανδρέου στον Καραμανλή.

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13: Αρνούνται το διάλογο αντιπολίτευση και πανεπιστήμια.

* ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κινητοποιήσεις για την Παιδεία. Ανάγκη να ανακοπούν οι αρνητικές εξελίξεις...

* TRAFFIC NEWS: Η ατζέντα που "καίει" κοσμικούς της Αθήνας. "Εξαφανίστηκε" από το γραφείο γνωστού μέντιουμ.

* City Press: Παράλληλοι μονόλογοι για την Παιδεία. Δεν βρίσκει ανταπόκριση το άνοιγμα της κυβέρνησης προς κόμματα και φοιτητές.

* Μetro: Ανέβασαν τον πήχυ οι υποψήφιοι. Μείωση των ποσοστών αποτυχίας έδειξαν οι βαθμολογίες των γραπτών για τις Πανελλαδικές.

Θεσσαλονίκη

* ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ ένας στους τρεις. Πανελλήνιες εξετάσεις: "μακελειό" με τους βαθμούς.

* ΕΓΝΑΤΙΑ: Πετροπόλεμος δακρυγόνα και συγκρούσεις. Τα επεισόδια αμαύρωσαν το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

* ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκτός ΑΕΙ - ΤΕΙ 4 στους 10 υποψηφίους. Κάτω από τη βάση περίπου 38.000 από τους 94.000 συμμετέχοντες.

* ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Παιδεία σε κρίση ΜΑΤ σε χρήση. Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Παιδεία

Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει " Ο Παλαιοκώστας ήταν η αρχή, Μαριέττα μ΄ελικόπτερο θα βγεις, απ΄τη Βουλή...". Ανυποχώρητοι. Δυναμικοί. Αποφασισμένοι. Ευρηματικοί. Πάνω απ΄όλα, νέοι. Οι φοιτητές έδειξαν για άλλη μια φορά χθες τα ...δόντια τους στην υπουργό Παιδείας, συμμετέχοντας στο τρίτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νομοσχέδιο. Και ήταν πολλοί. Πάρα πολλοί. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι ξεπέρασαν τους 8.000. Ήταν προφανές ότι η χθεσινή νέα διαμαρτυρία φοιτητών και πανεπιστημιακών ήταν μια ηχηρή απάντηση στις ανακοινώσεις της υπουργού Μαριέττας Γιαννάκου για τα ΑΕΙ, και σαφέστατη ένδειξη για την περαιτέρω στάση τους".

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ "αμείωτη παραμένει η αναταραχή στον χώρο της Παιδείας, καθώς η μεν κυβέρνηση επιμένει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ μια μερίδα συνδικαλιστών, πανεπιστημιακών και ένα ρεύμα φοιτητών επιμένουν στο μέτωπο αντιμεταρρύθμισης. Οι αρνητές της μεταρρύθμισης ζητούν να μην αλλάξει τίποτε, σ΄ένα σύστημα που παράγει σπουδές χαμηλού επιπέδου".

H City Press γράφει:"δεν βρίσκει ανταπόκριση το άνοιγμα της κυβέρνησης προς κόμματα και φοιτητές. ΠΑΣΟΚ: Ισοδυναμούν με..."τίποτα" οι κυβερνητικές προτάσεις. ΚΚΕ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Απορριπτική και η ηγεσία του ΣΥΝ. Αρνητικές και οι αντιδράσεις των συνδικαλιστών του φοιτητικού και πανεπιστημιακού χώρου".

H Espresso αναφέρει ότι " όνειρο θερινής νυκτός" αποδείχθηκε η πολιτική ανακωχή και το κλίμα συναίνεσης που αμυδρά είχε αρχίσει να διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες, ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή προσγείωσε άπαντες στην πραγματικότητα της σύγκρουσης. Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου μετέτρεψαν την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, σε μια εφ΄όλης της ύλης αντιπαράθεση, με στόχο τις εντυπώσεις στην κοινή γνώμη".

Η Traffic News τονίζει ότι "επεισόδια σημειώθηκαν λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο από τα Προπύλαια χθες στις 2 το μεσημέρι. Ομάδα περίπου 100 νεαρών κουκουλοφόρων κατέβαινε από την οδό Ακαδημίας προς τα Προπύλαια, με σκοπό να μπει στην πορεία, αλλά ανακόπηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο. Οι νεαροί άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι δέχθηκαν ταυτόχρονα επίθεση και από άτομα μέσα από το μπλοκ των φοιτητών στα Προπύλαια".

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ υποστηρίζει ότι "σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε χθες στη Βουλή, η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, για την ποιότητα της δημοκρατίας και των θεσμών. Την ίδια ώρα, οι φοιτητές συγκρούονταν για μια ακόμη φορά με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, στη διάρκεια του χθεσινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Με λίγα λόγια την ώρα που οι πολιτικοί Αρχηγοί διασταύρωναν τα ξίφη τους στη Βουλή γινόταν... παιδεία... μαχών σε Προπύλαια και Πολυτεχνείο".

Η ΝΙΚΗ τονίζει ότι "ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της Βουλής, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Εκπαίδευσης, η οποία οδηγεί σε "αποκλήρωση της νέας γενιάς". Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατακεραύνωσε τις προτάσεις της ΝΔ που οδηγούν σε υποβάθμιση σπουδών, ενώ προειδοποίησε ότι ο αυταρχισμός της ΝΔ "μόνο αδιέξοδα φέρνει στην κοινωνία".

Κατά τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ " ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει με συνεννόηση αλλά και αποφασιστικότητα στον δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και στην Παιδεία, καθώς και ότι δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία της διαφάνειας συμβιβαζόμενη με κατεστημένα συμφέροντα, έστειλε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής".

Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ "η εξέγερσις του φοιτητικού κόσμου είναι μία μόνον έκφανσις της γενικής παρακρούσεως. Οι φοιτητές δεν ξέρουν τι θέλουν. Ενώ δεν είναι ευχαριστημένοι με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα, παράλληλα αντιμάχονται κάθε προσπάθεια βελτιώσεως και εξυγιάνσεώς του. Η θέσις τους είναι κατ΄ουσίαν αυτοκαταστροφική. Ζητούν διάλογο από μηδενική βάση και χωρίς προαπαιτούμενα, η Κυβέρνησις τον παρέχει, αλλά εκείνοι αρνούνται να προσέλθουν σε αυτόν".

Η ΑΥΓΗ προσθέτει ότι "με συλλαλητήρια και πορείες σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις φοιτητές, διδάσκοντες και πολλοί εργαζόμενοι καταδίκασαν το κυβερνητικό προσχέδιο για τα πανεπιστήμια, τα σχέδια για ιδιωτικά ΑΕΙ και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις".

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι " απορρίπτεται! Αυτό διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα χτες φοιτητές κι εργάτες, μαζί σαν μια γροθιά σ΄όλη τη χώρα. Μια μέρα μετά την επίσημη δημοσίευση του προσχεδίου για το νόμο - πλαίσιο, οι εργάτες και οι φοιτητές έβγαλαν το δικό τους πόρισμα και το διαδήλωσαν: Αυτό το προσχέδιο είναι σε πλήρη σύγκρουση με τα συμφέροντα των νέων και των λαϊκών στρωμάτων. ΤΑ παιδιά με τους γονείς τους διαδήλωσαν μαζί, καταδίκασαν τις επιδιώξεις για ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Παιδείας. Την ανάγκη να διαμορφωθεί σήμερα ένα κοινωνικοπολιτικό πλειοψηφικό ρεύμα, που θα ανακόψει τις αρνητικές εξελίξεις, επισημαίνει το ΚΚΕ".

Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι " την υποστήριξή του στην μεταρρύθμιση για τα ΑΕΙ εξέφρασε, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη λειτουργία του κράτους, ο κ. Καραμανλής τόνισε πως η μεταρρύθμιση στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης είναι αναγκαία για την εξέλιξη της κοινωνικής κινητικότητας, την ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της παιδείας, την οικοδόμηση αξιόπιστης, ποιοτικής αλλά και ευρύτατα προσφερόμενης ανώτατης δημόσιας εκπαίδευσης".

Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13 αναφέρει ότι "έπειτα από 9 μήνες κινητοποιήσεων, καταλήψεων στα πανεπιστήμια, με την εξεταστική των φοιτητών να βρίσκεται στον αέρα και με διάφορες ακραίες συμπεριφορές και αντιλήψεις ένθεν κακείθεν, η Παιδεία βρίσκεται κατά γενική ομολογία στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι. Η κυβέρνηση, υποστηρίζουν πολλοί που παρακολουθούν με ειλικρινές ενδιαφέρον τις εξελίξεις για την Παιδεία, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα: Να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση που έχει σχεδιάσει, δρομολογήσει και αναγγείλει για την Παιδεία μέσα στο καλοκαίρι ή να καθυστερήσει την κατάθεση του νομοσχεδίου, δίνοντας εύλογο χρόνο στους ενδιαφερόμενους για διάλογο; Επέλεξε, ως γνωστόν, τη δεύτερη λύση και σύμφωνα με κορυφαίους υπουργούς "η κυβέρνηση δεν έχει να χάσει τίποτα με ένα διάλογο μηνών".

Μιχάλης Λιάπης

Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "ο υπουργός Μεταφορών κ. Μ. Λιάπης επετέθη χθες δημοσίως στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμη και τον εξανάγκασε ουσιαστικά να πάρει πίσω τις αλλαγές στον κανονισμό εργασίας, λίγες ώρες πριν από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού".

Βάσεις

Η METRO εκτιμά ότι λιγότεροι ήταν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που έγραψαν φέτος κάτω από τη βάση. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των γραπτών βαθμών των υποψηφίων, παρουσιάζεται μείωση των ποσοστών αποτυχίας στα 15 από τα συνολικά 22 μαθήματα που εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο. Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα επτά μαθήματα εμφανίζουν ελαφρά αύξηση σε βαθμούς κάτω από τη βάση".

Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "ανοδική πορεία, είναι η γενική εικόνα που αναμένεται να παρουσιάσουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με εξαίρεση το 1ο επιστημονικό πεδίο, όπου οι βάσεις θα κινηθούν στα ίδια με πέρυσι επίπεδα με μικρές αυξομειώσεις. Από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, τα οποία δεν είναι ολοκληρωμένα (δεν υπάρχει ο γενικός βαθμός πρόσβασης) φαίνεται σχεδόν με βεβαιότητα ότι κατά τη φετινή χρονιά οι βάσεις θα πάρουν την ανιούσα και κυρίως στις υψηλόβαθμες σχολές όλων των πεδίων, οικονομικές, ιατρικές, πολυτεχνικές, νομικές κ.ά".

Τα ΝΕΑ υπογραμμίζουν ότι "σε υψηλά επίπεδα θα κρατηθούν οι βάσεις των Σχολών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη όπως φαίνεται από τα βαθμολογικά στοιχεία. Αντιθέτως, στα ΤΕΙ της περιφέρειας αναμένεται να μείνουν 10.000 κενές θέσεις".

Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τονίζει ότι "πτώση των βάσεων από 100 έως και 600 μόρια σε όλα τα επιστημονικά πεδία, με εξαίρεση τις περιζήτητες σχολές τους -Ιατρικές, Νομικές κ.ά.- καθώς και τα χαμηλόβαθμα τμήματα του 3ου επιστημονικού πεδίου, για τα οποία προβλέπεται άνοδος της τάξεως των 500 μορίων, προοιωνίζονται τα βαθμολογικά στοιχεία των πανελλαδικών εξετάσεων, τα οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος".

Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ "η βελτίωση των επιδόσεων και η μείωση των θέσεων οδηγούν σε ανοδική πορεία τις βάσεις των περιζήτητων σχολών. Αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα από την επεξεργασία των στατιστικών βαθμολογικών στοιχείων των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Α. Καραμάνος. Ασφαλέστερες προσεγγίσεις των επιπέδων των βάσεων θα μπορούν να γίνουν τη Δευτέρα, όταν θα ανακοινωθούν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμών πρόσβασης".

Κ. Καραμανλής

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει ότι "η παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, στο Ζάππειο, αποτέλεσε αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Αφορμή έδωσαν τα σχόλια του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επιχείρησε να εμφανίσει την παρουσία του πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις ως πράξη εντυπωσιασμού, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν τον εμποδίζει να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική".

Οικοδομικές άδειες

Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι "τα τελευταία χρόνια οι προσπάθειες των πολιτών να εκδώσουν οικοδομικές άδειες φαντάζουν πιο δαιδαλώδεις ακόμα και από την προσπάθεια του Θησέα στο Λαβύρινθο του Μινώταυρου. Ούτε ο μίτος της Αριάδνης δεν τους έσωζε. Η κατάσταση όμως φαίνεται ότι θα αλλάξει με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ για τις οικοδομικές άδειες, που αναμένεται να ψηφιστεί το φθινόπωρο".

Εμπορική Τράπεζα

Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "στάση αναμονής μέχρις ότου ανοίξουν τα... χαρτιά τους όλοι οι ανταγωνιστές της και υποψήφιοι μνηστήρες για την απόκτηση της Εμπορικής Τράπεζας τηρεί η Credit Agricole, η οποία δεν αποκλείεται εν συνεχεία να καταθέσει μία νέα βελτιωμένη πρόταση, προκειμένου να εξασφαλίσει το κλείσιμο της συμφωνίας. Η κίνηση αυτή δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Ιουλίου, ενώ χθες η Τράπεζα Κύπρου κατέθεσε και επισήμως την προσφορά της που περιλαμβάνει 6 ευρώ μετρητά και 3,25 μετοχές για κάθε μια μετοχή της Emporiki Bank. Η νέα προσφορά θα αφορά το 100% σε μετρητά ενώ η τιμή θα κινηθεί υψηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις των 26 ευρώ, περίπου 27 ευρώ".

Ντόρα Μπακογιάννη

Η ΑΝΩ ΚΑΤΩ υποστηρίζει ότι "με κατηγορηματική δήλωσή της, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, διαψεύδει τη γαλλική εφημερίδα "LE FIGARO" και ισχυρίζεται ότι όσα της αποδίδονται ότι υποστήριξε σε συνέντευξή της που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Στη δημοσιευμένη συνέντευξή της, η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται να είπε, ότι στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι δυνατόν να παραπεμφθούν και θέματα κυριαρχίας του Αιγαίου! Η διαστρέβλωση της συνέντευξης της υπουργού Εξωτερικών, προς θέσεις φιλοτουρκικές συνιστά μείζον πολιτικό θέμα, πέραν φυσικά από το αυτονόητο θέμα δημοσιογραφικής δεοντολογίας".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή