Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τα έγγραφα Δήμων και Νομαρχιών στο Εθνικό Τυπογραφείο

Μέσω ΚΕΠ
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 12:22
A- A A+

Σύσκεψη με αντικείμενο την κατάργηση της ταχυδρομικής αποστολής των εντύπων που αποστέλλουν οι Νομαρχίες και οι Δήμοι για δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης, με πρωτοβουλία του υφυπουργού Απόστολου Ανδρεουλάκου και τη συμμετοχή του ειδικού γραμματέα του Εθνικού Τυπογραφείου, Πάτροκλου Γεωργιάδη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Μέχρι σήμερα οι Δήμοι και οι Νομαρχίες διαβιβάζουν με το ταχυδρομείο στο Εθνικό Τυπογραφείο τα έγγραφα που καταθέτουν οι Πολίτες και οι Επιχειρήσεις (προκηρύξεις, καταστατικά εταιριών και άλλα), τα οποία σύμφωνα με το νόμο δημοσιεύονται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης. Με τον τρόπο αυτόν όμως το Δημόσιο επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής και παράλληλα το Εθνικό Τυπογραφείο υποχρεώνεται να δαπανά πολλές ώρες εργασίας για την ψηφιοποίηση των παραπάνω δημοσιεύσεων, με αποτέλεσμα να σημειώνονται αναπόφευκτες καθυστερήσεις.

Προκειμένου να βελτιωθεί αυτή η διαδικασία αποφασίστηκε να αντικατασταθεί η παραδοσιακή ταχυδρομική αποστολή και το fax με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο δεδομένου ότι τα ΚΕΠ και το Εθνικό Τυπογραφείο διαθέτουν ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα.

Με το νέο σύστημα, οι Δήμοι και οι Νομαρχίες και τα νομικά πρόσωπα αυτών θα καταθέτουν τα έγγραφα που πρόκειται να δημοσιευτούν, στο ΚΕΠ της περιοχής τους το οποίο θα τις διαβιβάζει στιγμιαία (online) στο Εθνικό Τυπογραφείο με πρακτικές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή