Μουντιάλ 2018: Ρωσία - Κροατία για μια θέση στην τετράδα

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2018 13:57
UPD:15:03
EPA/SHAWN THEW
A- A A+

Το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο των ημιτελικών θα διεκδικήσουν απόψε (21:00) στο Σότσι η διοργανώτρια του Μουντιάλ Ρωσία και η Κροατία. 

Η παρουσία των «οικοδεσποτών» στα προημιτελικά αποτελεί ήδη μία από τις εκπλήξεις του τουρνουά, δεδομένου ότι πριν αρχίσει η διοργάνωση ελάχιστοι θεωρούσαν πως η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει τόσο πολύ.

Η «αρκούδα» προερχόταν από επτά αγώνες χωρίς νίκη και πλέον βρίσκεται στους «8» μετά τις επιτυχίες με 5-0 επί της Σαουδικής Αραβίας και 3-1 επί της Αιγύπτου, την ήττα με 0-3 από την Ουρουγουάη και την πρόκριση στα πέναλτι επί της Ισπανίας, μετά το 1-1 στην «φάση των 16».

Από την πλευρά τους οι Κροάτες παραμένουν αήττητοι στο τουρνουά, αφού επικράτησαν 2-0 της Νιγηρίας, συνέτριψαν 3-0 την Αργεντινή, νίκησαν 2-1 την Ισλανδία με τα «δεύτερα» και χρειάστηκαν τα πέναλτι για να προκριθούν σε βάρος της Δανίας μετά το 1-1 στους «16».

Ο Στάνσιλαβ Τσερτσέσοφ, έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν έχει το μεγάλο αστέρι αλλά παίζουν όλοι για όλους, με σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, από την πλευρά του, εμπιστεύεται το 4-2-3-1, με τους πέντε μέσους να παίζουν αρκετές φορές στιν ίδια ευθεία, προκειμένου να έχουν τον πλήρη έλεγχο στον χώρο του κέντρου και την κατοχή της μπάλας για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις