Μουντιάλ 2018: Γαλλία για τελικό, 2-0 την Ουρουγουάη

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2018 18:57
UPD:19:10
REUTERS/GRIGORY DUKOR
A- A A+

Σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Γαλλία επιβλήθηκε 2-0 της Ουρουγουάης στο Νίζνι Νόβγκοροντ στο χρονικά πρώτο προημιτελικό και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Εκεί, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ θα αντιμετωπίσει στις 10 Ιουλίου, στην Αγία Πετρούπολη, το νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Βέλγιο-Βραζιλία.

Οι «τρικολόρ» παρέμειναν αήττητοι από λατινοαμερικανική ομάδα σε δέκα σερί αγώνες Μουντιάλ. Για τελευταία φορά είχε χάσει 1-2 το 1978, από την τότε διοργανώτρια του μουντιάλ Αργεντινή.

Επίσης, αγωνίστηκε στα προημιτελικά για δεύτερη συνεχή φορά (το 2014 έχασε 1-0 από τη Γερμανία), ενώ η Ουρουγουάη έφθασε στα προημιτελικά μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Στο 40΄, σε εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν πετάχτηκε στην περιοχή ο Βαράν και με εξαιρετική κεφαλιά άλλαξε όσο έπρεπε την πορεία της μπάλας για να τη στείλει στη δεξιά γωνία της εστίας του Μουσλέρα.

Η «σελέστε» έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 44΄, όταν ο Γιορίς απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Κάσερες από το ύψος του πέναλτι, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Γοδίν έφυγε άουτ.

Στο 2ο ημίχρονο η Ουρουγουάη πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ήταν η Γαλλία που έφθασε στο 2-0 με τον Γκριεζμάν στο 61΄.

Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε δυνατό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, ο Μουσλέρα αιφνιδιάστηκε από την «κυματιστή» πορεία της μπάλας, που του ξέφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για να «σφραγίσει» στο σημείο αυτό οριστικά η μοίρα του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις