Μουντιάλ 2018: Έντονη διαμαρτυρία της Σενεγάλης στη FIFA

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 14:06
UPD:14:17
REUTERS/DAVID GRAY
A- A A+

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σενεγάλης απέστειλε δύο επιστολές προς τη FIFA, στις οποίες εκφράζει τη διαμαρτυρία της για τον κανόνα του Fair Play ως κριτήριο ισοβαθμίας, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Μουντιάλ της Ρωσίας και οδήγησε στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας, ευνοώντας την Ιαπωνία.

Το αναφέρουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία οι Σενεγαλέζοι ισχυρίζονται ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα τους με την Πολωνία οι «μπλε σαμουράι» σταμάτησαν να επιτίθενται από το 75ο λεπτό, επειδή γνώριζαν τι γινόταν στον αγώνα Σενεγάλη-Κολομβία.

Οι Ασιάτες δεν ήθελαν να ρισκάρουν κάποιες κίτρινες κάρτες, καθώς προκρίνονταν εις βάρος των Αφρικανών χάρις στο μικρότερο αριθμό κίτρινων καρτών που είχαν ως τότε συγκριτικά με τη Σενεγάλη.

«Η ομοσπονδία πιστεύει ότι οι Ιάπωνες έπαψαν -κυριολεκτικά- να παίζουν εναντίον της Πολωνίας όταν έμαθαν ότι το αποτέλεσμα του παράλληλου αγώνα, λειτουργούσε υπέρ τους», αναφέρεται στην επιστολή.

«Είμαστε απογοητευμένοι από το Fair Play από την Ιαπωνία. Στο μέλλον η FIFA πρέπει να τιμωρήσει τις ομάδες που παίζουν έτσι», προστίθεται. Οι Σενεγαλέζοι πιστεύουν ότι σε περιπτώσεις όπως αυτή, ο κανόνας του Fair Play «δεν έχει νόημα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις