Μουντιάλ 2018: Χωρίς εκπρόσωπο η Αφρική μετά από 36 χρόνια

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 11:24
UPD:11:34
REUTERS/CARLOS GARCIA RAWLINS

Η Σενεγάλη ήταν η τελευταία ελπίδα της Ηπείρου να εκπροσωπηθεί στα νοκ άουτ ματς, ωστόσο, η ομάδα του Σισέ έμεινε εκτός συνέχειας με τά την ήττα από την Κολομβία.

A- A A+

Χωρίς εκπρόσωπο στο Μουντιάλ 2018 έμεινε στην φάση των «16» η Αφρική.

Η Σενεγάλη ήταν η τελευταία ελπίδα της Ηπείρου να εκπροσωπηθεί στα νοκ άουτ ματς, ωστόσο, η ομάδα του Σισέ έμεινε εκτός συνέχειας με τά την ήττα από την Κολομβία.

Το να μην υπάρχει αφρικανική ομάδα στην Β΄ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το 1982! Πριν από 36 χρόνια η Αλγερία δεν ευνοήθηκε από το αποτέλεσμα του αγώνα, Γερμανία-Αυστρία κι έμεινε εκτός, ενώ είχε ήδη αποκλειστεί  και το Καμερούν.

Από τότε μέχρι και χθες βράδυ η Αφρική είχε έστω έναν εκπρόσωπο στα νοκ άουτ παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

1986: Το Μαρόκο έφτασε στην φάση των νοκ-άουτ, χάνοντας με ένα… γκολ του Λόταρ Ματέους.

1990: Το υπέροχο Καμερούν του Ροζέ Μιλά έφτασε μία ανάσα από τα ημιτελικά, αλλά δεν τα κατάφερε από την Αγγλία των Λίνεκερ και Γκασκόιν.

1994: Στις ΗΠΑ η Νιγηρία προχώρησε στη δεύτερη φάση.

1998: Και πάλι οι «Super Eagles» προκρίθηκαν στην φάση των «16».

2002: Η σπουδαία Σενεγάλη νίκησε τον εναρκτήριο αγώνα την Γαλλία του Ζιντάν και προχώρησε στον …προθάλαμο των ημιτελικών, σταματώντας μπροστά στην Τουρκία.

2006: Σειρά της Γκάνας να γίνει η εκπρόσωπος της Αφρικής στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Γερμανία, όπου υπέκυψε στην ισχυρή Βραζιλία του Ρονάλντο με 3-0.

2010: Η πιθανότητα να βρεθεί η Αφρική, με την Γκάνα, σε ένα ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, δεν έγινε πραγματικότητα, καθώς την σταμάτησε η Ουρουγουάη.

2014: Η ανάπτυξη του αφρικανικού ποδοσφαίρου δεν σταμάτησε ούτε στην Βραζιλία. Μάλιστα,. η Αφρική κατόρθωσε να εκπροσωπηθεί για πρώτη φορά στην Ιστορία της δύο ομάδες στη φάση των «16», τις Αλγερία και Νιγηρία.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις