Μεταναστευτικό και Ευρωζώνη στο επίκεντρο των επαφών Μακρόν - Κόντε

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 00:20
UPD:00:22
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Το μεταναστευτικό και η Ευρωζώνη βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στη Ρώμη.

«Ήταν μια ενδιαφέρουσα και αποδοτική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το πώς μπορούμε να απαντήσουμε, όσο γίνεται πιο ουσιαστικά, στο θέμα των μεταναστευτικών ρευμάτων» γνωστοποίησε ο Μακρόν.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «η Γαλλία δεν έχει υιοθετήσει εγωιστική στάση» και ότι στην Ιταλία, οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, σε σύγκριση με πέρυσι, έχουν περιοριστεί κατά 80%.

Σε ό,τι αφορά το πλοίο της γερμανικής ΜΚΟ Lifeline, το οποίο βρίσκεται στα ανοικτά της Μάλτας με 234 μετανάστες και πρόσφυγες, ο Μακρόν επανέλαβε ότι «παραβίασε όλους τους κανόνες» και «δεν μπορεί, εν ονόματι της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, να σταματήσουν να γίνονται έλεγχοι».

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε, τέλος, ότι το Παρίσι θα δεχθεί ένα μέρος από τους διασωθέντες μετανάστες, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να παίζουμε το παιχνίδι των δουλεμπόρων, μειώνοντας τους κινδύνους των ταξιδιών αυτών».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή