Μουντιάλ 2018: Ο Κρόος κράτησε ζωντανή τη Γερμανία

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018 23:00
UPD:23:51
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

... Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί: ο άγραφος αυτός κανόνας του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε κατά τρόπο απόλυτο στον αγώνα με τη Σουηδία, όπου η «νατσιονάλμανσαφτ» φλέρταρε με μια ισοπαλία σχεδόν αποκλεισμό απέναντι στη Σουηδία, αλλά με απίθανο γκολ του Κρόος στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη νίκη με 2-1 και κρατά πια την τύχη στα χέρια της.

Την τελευταία αγωνιστική η παγκόσμια πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει την «αδιάφορη» (αποκλεισμένη) Νότια Κορέα, ενώ η Σουηδία θα παίξει σε αγώνα «ζωής και θανάτου» με το Μεξικό. Αν νικήσουν Γερμανοί και Σκανδιναβοί θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στον 6ο όμιλο, στους 6 βαθμούς. 

Η Γερμανία ξεκίνησε πολύ επιθετικά, αλλά παρά την πίεση που άσκησε δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Όλσεν, με τους Σουηδούς να ζητούν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπόατενγκ στον Μπεργκ και τελικά να ανοίγουν το σκορ στο 32ο λεπτό με πολύ ωραίο τελείωμα του Τοϊβόνεν.

Στην επανάληψη, η Γερμανία με την πλάτη στον τοίχο ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη φάση: στο 48΄ ο Βέρνερ έβγαλε τη σέντρα και ο Ρόις με το... γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η συνέχεια υπήρξε επιθετικός μονόλογος για την ομάδα του Λεβ, η κατοχή έφτασε ακόμη και στο 79-21% αλλά ευκαιρίες δεν υπήρχαν. 

Στο 82΄ ο Μπόατενγκ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και η Γερμανία έμεινε να παλεύει με 10 παίκτες για την ανατροπή, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Στις καθυστερήσεις η βολίδα του Μπραντ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι, όπως κι εναντίον του Μεξικού (!), αλλά η τύχη ήταν με τα «πάντσερ».

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και σε φάση δουλεμένη στην προπόνηση, σε φάουλ από την αριστερή πλευρά ο Ρόις πάτησε την μπάλα στον Κρόος και ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα εκπληκτικά τεχνικό σουτ την έστειλε στην απέναντι γωνία του Όλσεν, για το τελικό 2-1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις