Μουντιάλ 2018: Ανατροπή πρόκρισης για την Ελβετία

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 23:16
UPD:23:21
REUTERS/FABRIZIO BENSCH
A- A A+

Για ένα ημίχρονο, το πρώτο, η Σερβία είχε προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας, μόνο που ένας ποδοσφαιρικός αγώνας έχει και δεύτερο 45λεπτο.

Οι Ελβετοί ανέτρεψαν λοιπόν το εις βάρος τους 0-1 από το γκολ του Μίτροβιτς μόλις στο 5ο λεπτό, νίκησαν 2-1 τους «πλάβι» κι έπιασαν στην πρώτη θέση τους Βραζιλιάνους με 4 βαθμούς, αφήνοντας τους Σέρβους να «σκοτωθούν» στο τελευταίο παιχνίδι με τη Σελεσάο, την ώρα που η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς θα αντιμετωπίζει την ήδη αποκλεισμένη Κόστα Ρίκα,

Οι Ελβετοί είχαν μια καλή ευκαιρία στο 30΄ με τον Τζεμαϊλί (απέκρουσε ο Στοΐκοβιτς), όμως κυρίαρχη στο πρώτο μισό ήταν η Σερβία που θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο γκολ.

Στο 44΄ ο Μάτιτς από καλή θέση δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε από το κόρνερ του Τάντιτς, ενώ στις καθυστερήσεις, η μπάλα από το σουτ του Τάντιτς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Με την έναρξη του β` ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 52ο λεπτό η Ελβετία ισοφάρισε με τρομερό αριστερό σουτ του Τσάκα εκτός περιοχής, με τον Στοΐκοβιτς ανήμπορο να αντιδράσει και τον σκόρερ να πανηγυρίζει σχηματίζοντας με τα χέρια του τον αετό της Αλβανίας.

Στο 58΄ το βολέ του Σακίρι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Σέρβων, ενώ η Ελβετία έφτασε τελικά στη νίκη δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου: ο Σακίρι κινήθηκε στην πλάτη της σερβικής άμυνας, βρέθηκε τετ α τετ με τον Στοΐκοβιτς και τον πλάσαρε εξαιρετικά για το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις