Porsche: Ένα «ζωηρό νέο άλογο» γεννιέται...

Το πρωτότυπο Mission E στην παραγωγή ως ηλεκτροκίνητο Taycan
Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 22:42
UPD:22:42
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση 

Σε έναν χρόνο από τώρα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Porsche θα βγει στην παραγωγή και θα λέγεται Taycan. Βασίζεται στο πρωτότυπο Mission E, του οποίου το όνομα χρησιμοποιείται σήμερα για να περιγράψει το πλήρες project ηλεκτροκίνησης που έχει ολοκληρώσει η εταιρεία. Taycan σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «ζωηρό νέο άλογο», παραπέμποντας στην εικόνα που υπάρχει από το 1952 στο κέντρο του θυρεού της Porsche, δηλαδή στο άτι που καλπάζει.

«Το νέο μας ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο είναι ισχυρό και αξιόπιστο. Είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να καλύπτει με συνέπεια μεγάλες αποστάσεις και αποτελεί την επιτομή της ελευθερίας», εξηγεί ο Όλιβερ Μπλουμ, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche AG. Το ασιατικής προέλευσης όνομα σηματοδοτεί, επίσης, το λανσάρισμα του πρώτου ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου με την ψυχή μιας Porsche. H Porsche ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της στο πλαίσιο των εορτασμών για τα «70 χρόνια σπορ αυτοκινήτων».

Δύο μόνιμα συγχρονισμένοι κινητήρες (PSM), με απόδοση συστήματος που ξεπερνά τους 600 ίππους, επιταχύνουν το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο στα 100 χλμ./ώρα σε αρκετά λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα και στα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις αυτές έρχονται να πλαισιώσουν το επίπεδο συνεχούς ισχύος, το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο: το μοντέλο αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει πολλαπλές γρήγορες επιταχύνσεις χωρίς απώλεια επιδόσεων, ενώ η μέγιστη αυτονομία του ξεπερνά τα 500 χλμ. σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.

Η Porsche σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 6 δισ. ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα έως το 2022, ποσό διπλάσιο από αυτό που επρόκειτο να δαπανήσει αρχικά.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή