Μουντιάλ 2018: «Σκόνταψε» σε Ελβετία και διαιτησία η Βραζιλία (1-1)

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018 23:03
UPD:23:09
REUTERS/DAMIR SAGOLJ
A- A A+

Ο τραγικός διαιτητής, Σέζαρ Ράμος (Μεξικό) και η πολύ καλά στημένη Ελβετία, ήταν οι κύριοι παράγοντες μίας ακόμη έκπληξης που σημειώθηκε στο ξεκίνημα του Μουντιάλ. 

Βραζιλία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες στην πρώτη τους μάχη στα γήπεδα της Ρωσίας (5ο όμιλος), σε αγώνα που «σημαδεύτηκε» από δύο τραγικά λάθη του «άρχοντα του αγώνα», που δεν υπέδειξε φάουλ στο γκολ της ισοφάρισης των Ευρωπαίων, ούτε πέναλτι σε ανατροπή του Ζεσούς από τον Ακάνζι!

Το ερώτημα είναι γιατί δεν «πήρε θέση» το VAR, ιδιαίτερα στην φάση του Ζεσούς, ο οποίος ξέφυγε από τον αντίπαλό του, ο οποίος τον «γκρέμισε» κάτω με τον διαιτητή να είναι κοντά στην φάση και να «κλείνει» τα μάτια του στην παράβαση.

Η Βραζιλία, πάντως, ήταν αγχωμένη στην πρεμιέρα της στην «Αρένα Ροστόφ», είχε πρόβλημα συνοχής στη μεσαία γραμμή, ενώ αρκετοί παίκτες της έδειξαν σημάδια κούρασης.

Το πρώτο 45λεπτο στην «Αρένα Ροστόφ» σημαδεύτηκε από το πανέμορφο γκολ του Φιλίπε Κουτίνιο, με το οποίο η Βραζιλία προηγήθηκε 1-0. Το τέρμα του άσου της Μπαρτσελόνα είναι σαφώς ένα από τα πιο όμορφα που έχουν μπει έως τώρα στη διοργάνωση μαζί με αυτά των Ρονάλντο και Νάτσο στο ντέρμπι, Ισπανία-Πορτογαλία (3-3).

Η Βραζιλία, με τον Νεϊμάρ στην ενδεκάδα, ήταν καλύτερη στο διάστημα του πρώτου μέρους, έχασε τεράστια ευκαιρία στο ξεκίνημα με τον Παουλίνιο και στη συνέχεια είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητική. 

Μπήκε με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια, αλλά με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης. Στο 50΄ η κεφαλιά του Ζούμπερ «τίναξε» τα δίχτυα του Άλισον, ωστόσο, ο σκόρερ για να βρεθεί αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή έσπρωξε καθαρά τον Μιράντα μπροστά στα μάτια του Ράμος, ο οποίος αγνόησε την παράβαση κι έδειξε σέντρα (1-1).

Η γρήγορη αλλαγή του Κασεμίρο με τον Φερναντίνιο δεν έφερε κάτι το διαφορετικό στη μεσαία γραμμή της Βραζιλίας. Η ομάδα του Τίτε ήταν «μπλοκαρισμένη», δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της, ενώ οι πρωτοβουλίες που επιχείρησε να πάρει ο Νεϊμάρ ήταν ημιτελείς. Με σωστό πλάνο και πάνω από όλα μεγάλη συγκέντρωση και καθαρό μυαλό, το συγκρότημα του Πέτκοβιτς είχε φέρει το ματς στα μέτρα του κι έδειχνε αποφασισμένο να πάρει το μεγάλο αποτέλεσμα.

Η Βραζιλία ζήτησε πέναλτι στο 73΄ σε ανατροπή του Ζεσούς από τον Ακάνζι, με το ριπλέι να δικαιώνει τον στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι και τον διαιτητή Ράμος και πάλι αν και ήταν κοντά στην φάση δεν είδε παράβαση! Στα τελευταία λεπτά η Βραζιλία έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να πάρει το ματς. Αρχικά στο 90΄ με τον Ζόμερ να διώχνει σωτήρια την κεφαλιά του Φιρμίνο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μιράντα αστόχησε από το σημείο του πέναλτι!
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις