Άτομο με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης χαρακτήρισε ο Τραμπ τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 18:14
UPD:18:42
A- A A+

Ο  πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αντεπιτέθηκε χθες στον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, αποκαλώντας τον «άτομο με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης», μετά το ξέσπασμα του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού εναντίον του κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των βραβείων Τόνι, που μεταδιδόταν απευθείας τηλεοπτικά.

Δύο ημέρες μετά το ξέσπασμα του Ντε Νίρο, ο οποίος εξύβρισε επί σκηνής τον Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως είδε το επίμαχο απόσπασμα και πρόσθεσε: «στ’ αλήθεια πιστεύω ότι τα έχει χάσει από τις μπουνιές που έχει δεχθεί» -προφανώς αναφερόταν στην ταινία Οργισμένο Είδωλο (Raging Bull, 1980, σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορτσέζε), στην οποία ο ηθοποιός υποδύεται τον αυτοκαταστροφικό πυγμάχο Τζέικ ΛαΜότα.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter,  ο Τραμπ έγραψε: «Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ένα άτομο με πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, έχει φάει πολλά χτυπήματα στο κεφάλι από αληθινούς πυγμάχους στις ταινίες. Τον παρακολούθησα χθες βράδυ και στ’ αλήθεια πιστεύω ότι τα έχει χάσει από τις μπουνιές». Και συμπλήρωσε:  «Υποθέτω δεν συνειδητοποιεί ότι η οικονομία τα πάει καλύτερα από ποτέ, η απασχόληση σπάει ρεκόρ, πολλές εταιρείες επενδύουν ξανά στη χώρα μας. Ξύπνα Γρονθοκοπημένε!».

«Raging Bull», 1980

Συγκεκριμένα, ο 74χρονος βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρόμπερτ Ντε Νίρο  εμφανίστηκε στην απονομή των βραβείων Τόνι,  το βράδυ της Κυριακής στη σκηνή του «Radio City Music Hall» της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει τον αστέρα της ροκ, Μπρους Σπρίνγκστιν.

«Ένα πράγμα θα πω. Να πάει να γ*** ο Τραμπ», είπε  χωρίς δισταγμό. Στο κοινό βρίσκονταν ηθοποιοί του θεάτρου, σκηνοθέτες και παραγωγοί, οι οποίοι σηκώθηκαν και τον χειροκρότησαν.

Ο Ντε Νίρο έχει καταφερθεί πολλές φορές δημόσια εναντίον του Τραμπ, σε εκπομπές και εκδηλώσεις, αλλά καμιά από αυτές δεν είχε την υψηλή τηλεθέαση  και το κύρος των βραβείων Τόνι.

[email protected]

 

Προτεινόμενα για εσάς