«Αλλού βαρούν τα όργανα...αλλού χορεύει η νύφη...!»

Φαρσοκωμωδία, από τον Πανικάριο Σύλλογο «Άρτεμις Ταυροπόλος» στο θέατρο Κιβωτός, στις 9 και 10 Ιουνίου
Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 10:10
A- A A+

«Αλλού βαρούν τα όργανα...αλλού χορεύει η νύφη...!» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που παρουσιάζει ο Πανικάριος Σύλλογος «Άρτεμις Ταυροπόλος», στο θέατρο Κιβωτός (Πειραιώς 115), το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα.

Η παράσταση είναι μια φαρσοκωμωδία, η οποία διαδραματίζεται σε ένα μεγαλοαστικό σπίτι, μεταξύ 27ης και 28ης Οκτωβρίου του 1940. Μια οικογένεια, η οποία αποτελείται από τους γονείς, τη μεγάλη ανύπαντρη αδελφή της μητέρας, τρεις κόρες και έναν γιο, έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες αστείες καταστάσεις, που προκαλούνται από τις αιφνίδιες ανακοινώσεις των κοριτσιών πώς πρόκειται να έρθουν οι γαμπροί να ζητήσουν το χέρι τους, μαζί με μια κουστωδία συγγενών. Αυτοί, με τη σειρά τους, έρχονται από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τα Τρίκαλα, την Ικαρία, την Κεφαλονιά, ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα παίξει η Κρήτη.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα: Άνα Ζάχαρη - Βασίλης Μεσσαριτάκης, σκηνοθεσία: Τάσος Αντωνίου - Βασίλης Μεσσαριτάκης, μακιγιάζ: Αντιγόνη Πουργέζη - Ζωή Τάγκα, φώτα και ήχος: Αργύρης Λιόσης. Στην παράσταση, συμμετέχουν οι σύλλογοι: Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου, Σύλλογος Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση», Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοροστάτης».

Μουσικά, την παράσταση «ντύνουν» οι Χοροσταλίτες, μαζί τους οι Ηλίας Παυλίδης και Μανώλης Φετοκάκης. Διδασκαλία χορών: Βασίλης Μεσσαριτάκης, διδασκαλία κρητικών χορών: Μανώλης Οικονομάκης - Μήνα Λέτσου.

Πληροφορίες

Θέατρο Κιβωτός: Πειραιώς 115 - Αθήνα, τηλ.: 210 3427426.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς