G7: Έξι... εναντίον Τραμπ

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 21:13
UPD:21:16
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Μέτωπο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζουν οι ηγέτες των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, οι οποίοι θα συνεδριάσουν αύριο και μεθαύριο στον Καναδά, στο πλαίσιο της συνόδου των G7.

Ενώπιον του Αμερικανού προέδρου, οι υπόλοιπες έξι χώρες αναμένεται να θέσουν όλα τα «ανοιχτά» και «καυτά» ζητήματα, από την επιβολή των εμπορικών δασμών έως την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

«Οι έξι χώρες της G7 -χωρίς τις ΗΠΑ- σχηματίζουν όλες μαζί μια μεγαλύτερη αγορά σε σύγκριση με την αμερικανική» δήλωσε, με νόημα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, εν όψει των αυριανών εργασιών.

«Ενδεχομένως ο Αμερικανός πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται αν θα απομονωθεί. Ούτε εμάς μας νοιάζει αν είμαστε έξι, εφόσον καταστεί αναγκαίο» έσπευσε να προσθέσει, δίνοντας το στίγμα της στάσης του απέναντι στις ΗΠΑ.

Τόνισε, παράλληλα, ότι «κανένας ηγέτης δεν είναι αιώνιος» και πως «δεν θα υπάρξει καμιά παγκόσμια ηγεμονία».

Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να συναντηθούν αύριο, πριν την έναρξη των G7, προκειμένου να καθορίσουν μια κοινή στάση απέναντι στα φλέγοντα ζητήματα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα παραστούν επίσης σ’ αυτή τη «μίνι σύνοδο».

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή