Μακρόν: Σαν τα... λουκάνικα οι συνομιλίες με τον Τραμπ και τους υπόλοιπους ηγέτες

Τρίτη, 05 Ιουνίου 2018 23:44
UPD:23:47
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER
A- A A+

Με… λουκάνικα παρομοίωσε ο Εμμανουέλ Μακρόν τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον Ντόναλντ Τραμπ και άλλους ηγέτες κρατών, σημειώνοντας με νόημα ότι «καλύτερα να μην εξηγήσεις τι έχουν μέσα».

Η συγκεκριμένη λεκτική «έμπνευση» του Γάλλου προέδρου ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε για ρεπορτάζ του CNN, το οποίο ανέφερε ότι πρόσφατη επικοινωνία μεταξύ του Μακρόν και του Τραμπ ήταν «φρικτή».

«Όπως συνήθιζε να λέει ο Μπίσμαρκ, αν εξηγήσουμε στον κόσμο πως φτιάχνονται τα λουκάνικα, είναι απίθανο να συνεχίσουν να τα τρώνε» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γάλλος πρόεδρος, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου.

«Οπότε μου αρέσει όταν οι άνθρωποι βλέπουν το ολοκληρωμένο γεύμα, αλλά δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι περιγραφές για τη συνταγή βοηθούν την παράδοση του γεύματος ή την κατανάλωσή του» έσπευσε να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας για την προ εβδομάδας επικοινωνία Μακρόν – Τραμπ ανέφερε ότι ο 40χρονος πρόεδρος τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι η απόφασή για επιβολή δασμών στις εξαγωγές των συμμάχων των ΗΠΑ είναι και «παράνομη» και «λανθασμένη».

Πάντως, σήμερα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι θα έχει μια «χρήσιμη» και «ειλικρινή» συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος της εβδομάδας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης των G7 στον Καναδά, όπου θα συζητηθούν και θέματα «που διαφωνούμε».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή