Volkswagen: Στην κορυφή με I.D. R Pikes Peak

Το αμιγώς ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο με τους 680 ίππους
Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 21:39
UPD:21:39
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Με ισχύ που φτάνει τους 680 ίππους (500kW), 650Nm ροπής και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, το αμιγώς ηλεκτρικό I.D. R Pikes Peak θα λάβει μέρος στην εμβληματική ανάβαση του Pikes Peak (20 χλμ.), στο Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, στις 24 Ιουνίου. Στόχος της Volkswagen είναι να σπάσει το ρεκόρ των 8 λεπτών, 57 δευτερολέπτων και 118 εκατοστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον «Αγώνα προς τα Σύννεφα» (Race to the Cloud), όπως συμβολικά αποκαλείται. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, επίδοση που αφήνει πίσω ακόμα και τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 και της Φόρμουλα E. 

Βασικός στόχος στην εξέλιξη του Volkswagen I.D. R Pikes Peak ήταν η ιδανική ισορροπία μεταξύ αποθήκευσης ενέργειας και συνολικού βάρους. Οι μηχανικοί επέλεξαν τη λύση δύο κινητήριων συνόλων. Σε αναλογία με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής, ως βασική μονάδα αποθήκευσης ενέργειας επιλέχθηκε η λύση των συσσωρευτών ιόντων λιθίου.

Στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, θα βρεθεί ο κορυφαίος στον κόσμο οδηγός τέτοιων διαδρομών και τρεις φορές νικητής του Pikes Peak, ο Γάλλος Ρομέν Ντιμά. Η εκκίνηση θα γίνει σε υψόμετρο 2.862μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, 1.440μ. κάθετης ανάβασης, 156 στροφές, 100% άσφαλτος και όλα αυτά σε ένα και μοναδικό πέρασμα, σε μία μόνο προσπάθεια. Για την κατάρριψη του ρεκόρ δεν αρκεί μόνο η τέλεια κατάσταση μηχανής και οδηγού, αλλά και ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, στα 4.302μ. που βρίσκεται η κορυφή και ο τερματισμός του Pikes Peak, η θερμοκρασία να βρίσκεται υπό το μηδέν ακόμα και τον Ιούνιο…   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή