Auto
Κυριακή, 20 Μαΐου 2018 21:39

Volkswagen: Στην κορυφή με I.D. R Pikes Peak

Με ισχύ που φτάνει τους 680 ίππους (500kW), 650Nm ροπής και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, το αμιγώς ηλεκτρικό I.D. R Pikes Peak θα λάβει μέρος στην εμβληματική ανάβαση του Pikes Peak (20 χλμ.), στο Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, στις 24 Ιουνίου.

Από την έντυπη έκδοση

Με ισχύ που φτάνει τους 680 ίππους (500kW), 650Nm ροπής και βάρος που δεν ξεπερνά τα 1.100 κιλά, το αμιγώς ηλεκτρικό I.D. R Pikes Peak θα λάβει μέρος στην εμβληματική ανάβαση του Pikes Peak (20 χλμ.), στο Κολοράντο Σπρινγκς των ΗΠΑ, στις 24 Ιουνίου. Στόχος της Volkswagen είναι να σπάσει το ρεκόρ των 8 λεπτών, 57 δευτερολέπτων και 118 εκατοστών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον «Αγώνα προς τα Σύννεφα» (Race to the Cloud), όπως συμβολικά αποκαλείται. Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 2,25 δευτερόλεπτα, επίδοση που αφήνει πίσω ακόμα και τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1 και της Φόρμουλα E. 

Βασικός στόχος στην εξέλιξη του Volkswagen I.D. R Pikes Peak ήταν η ιδανική ισορροπία μεταξύ αποθήκευσης ενέργειας και συνολικού βάρους. Οι μηχανικοί επέλεξαν τη λύση δύο κινητήριων συνόλων. Σε αναλογία με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα παραγωγής, ως βασική μονάδα αποθήκευσης ενέργειας επιλέχθηκε η λύση των συσσωρευτών ιόντων λιθίου.

Στο τιμόνι του Volkswagen I.D. R Pikes Peak, στην προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ, θα βρεθεί ο κορυφαίος στον κόσμο οδηγός τέτοιων διαδρομών και τρεις φορές νικητής του Pikes Peak, ο Γάλλος Ρομέν Ντιμά. Η εκκίνηση θα γίνει σε υψόμετρο 2.862μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, 1.440μ. κάθετης ανάβασης, 156 στροφές, 100% άσφαλτος και όλα αυτά σε ένα και μοναδικό πέρασμα, σε μία μόνο προσπάθεια. Για την κατάρριψη του ρεκόρ δεν αρκεί μόνο η τέλεια κατάσταση μηχανής και οδηγού, αλλά και ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι καιρικές συνθήκες. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, στα 4.302μ. που βρίσκεται η κορυφή και ο τερματισμός του Pikes Peak, η θερμοκρασία να βρίσκεται υπό το μηδέν ακόμα και τον Ιούνιο…